Mutfak havluları bakteri yuvası mı?

Mutfak havluları bakteri yuvası mı?
“Mutfak havlusu” deyip geçmeyin, sık sık havlunuzu değiştirmeniz gerekiyor. İşte nedenleri…

ET PİŞİRİRKEN DİKKAT!
Özellikle hijyenik koşullarda imal edilmeyen et ve et ürünlerinin tüketilmesinden kaçınmalı ve et ile temas sonrasında eller mutlaka sabunla yıkanmalı. El yıkamaya dikkat edilmesi durumunda çapraz bulaşma önlenebilir. Ayrıca et doğrama tahtaları kullanıldıktan sonra bekletmeden bulaşık deterjanı ile yıkanmalıdır. Mutfakta kullanılan tahta kaşıklar için de aynı durum geçerlidir. Mutfak havlularına mikroorganizma bulaşma ellerimizle olur.

BAKTERİ YUVASI
Günlük hayatta kullandığımız diğer havluların aksine mutfakta kullandığımız havlular genellikle daha az yıkanır. Kirli mutfak havluları özellikle bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerde cilt ve solunum yolu enfeksiyonlarına neden oluyor. Uzun süre yıkanmayan mutfak havlularında bazı bakteri türleri ürüyor.

MUTFAK HAVLULARI NASIL YIKANMALI?
Mutfak havlularınızı değiştirirken masanızı bir deterjan ile yıkamayı da ihmal etmemeli. Özellikle el temizliği başta olmak üzere, kullanılan alan ve malzemelerin temizliğine dikkat edilmesi durumunda birçok enfeksiyon hastalığı önlenmiş oluyor…

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar