Mustafa Destici'den iktidara emekli ve asgari ücretlileri sevindirecek öneri

Mustafa Destici'den iktidara emekli ve asgari ücretlileri sevindirecek öneri
Cumhur İttifakı ortağı olan Mustafa Destici'den kendisine gelen talepler sonrası hükümete asgari ücret ve emekli maaşı çağrısı geldi.

Pek çok kez hükümetin açıkladığı maaş zamlarının düşük olduğunu vurgulayan Cumhur İttifakı Ortağı ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'den hükümete zam çağrısı geldi.

"TEMENNİMİZ MEMURLARIMIZI, ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEMEK"

Destici, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin başladığına işaret etti:

Temennimiz memurlarımızı, çalışanlarımızı önce enflasyona ezdirmemek, daha sonra da refah paylarını artırmak olmalıdır. Bunun yolu, Türkiye'nin denk bütçe yapabilmesinden geçmektedir. Bunun yolu Türkiye'nin dış ticaretindeki açığı kapatması, cari açıktan kurtulmasından geçmektedir. Bunun yolu Türkiye'de Merkez Bankası döviz rezervlerinin daha da yükselmesinden geçmektedir. Bunun yolu üretim, istihdam ve yatırımdan geçmektedir.

EMEKLİ MAAŞLARI

Mustafa Destici, emeklilerin maaşlarının yılbaşı beklenmeden yeniden düzenlenerek artırılması gerektiğini kaydetti.

İzmir'de İsveç Fahri Konsolosluğu binası önündeki silahlı saldırıyı kınayan Destici, yaralıya geçmiş olsun dileklerini iletti.

"Çevre hassasiyetinin, yasa dışı yapılanmalar tarafından istismar edildiğine şahitlik ediyoruz"

Destici, Muğla'nın Akbelen mevkisindeki maden sahasında yapılan çalışmalar ve kesilen ağaçlarla ilgili tartışmaların devam ettiğine işaret ederek şöyle devam etti:

Ülkemizde zaman zaman, bizim de son derece özen gösterdiğimiz çevre hassasiyetinin, yasa dışı yapılanmalar tarafından istismar edildiğine şahitlik ediyoruz. Akbelen'de de bunun örneğini görüyoruz. Milletimiz, provokasyonlara karşı dikkatli olmalı; ortak değerlerimizin istismar edilmesine, devletimiz aleyhindeki propagandalara alet edilmesine asla müsaade etmemeliyiz. (Ensonhaber)

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar