Ankara kulislerini sallayacak flaş Bahçeli çıkışı: Saray ile arasındaki diyaloğu deşifre etti

Ankara kulislerini sallayacak flaş Bahçeli çıkışı: Saray ile arasındaki diyaloğu deşifre etti
MHP'nin gerçekleştireceği Sivas mitingini mercek altına alan, Gazeteci yazar Mustafa Balbay, yazısında, "Ankara’da Bahçeli’nin özellikle ekonomide gördüğü kimi olumsuzlukları Saray’a uygun yöntemlerle ilettiği konuşuluyor" dedi.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Mustafa Balbay, bugünkü köşesinde, MHP''nin 4 Eylül Pazar günü Sivas''ta yapacağı mitingden bahsetti.

Gazeteci Balbay, MHP''nin mitingi ile "Erken seçim mi var?" sorusunu gündeme getirip şunları kaydetti:

"24 Haziran 2023’e 295 gün kaldığına göre erkeni geçi yok, fiili seçim süreci başlamış demektir. Ancak Bahçeli’nin yaptığı açıklamaların seçim tarihlerinde de etkili olduğu dikkate alınırsa Sivas gezisine özel bir anlam yüklemek de içi boş bir beklenti değil. Bahçeli sadece seçim tarihlerinde değil, seçim sonrasında oluşan seçenekleri belirlemede de etkin oldu."

‘KAÇINILMAZ KILIYOR’

Balbay ayrıca şunları kaydetti:

"Gördüğümüz o ki Bahçeli, Erdoğan’ın kendisinden daha fazla ''Adayımız Erdoğan'' diyerek AKP’yi bağlarken kendisini de iktidarın tümüyle içinde olmayan bir konum getiriyor. Ankara’da Bahçeli’nin özellikle ekonomide gördüğü kimi olumsuzlukları Saray’a uygun yöntemlerle ilettiği konuşuluyor. Yakın tarihindeki kilometre taşları ile Bahçeli’nin siyaset yolu böyle. Bir soru: Seçim gecesi Millet İttifakı’nın adayının kazanması büyük ölçüde kesinleşirse Bahçeli ne yapar? AKP’nin seçimi kaybetse bile iktidarı vermeme gibi bir yola sapabileceği endişeleri var ama bizim demokrasi birikimimiz her şeye karşın buna izin vermez. Tahminimiz o ki Bahçeli o gece, kritik bir anda örneğin 23.00 sıralarında şöyle bir açıklama yapabilir: Milletimizin teveccühü ortaya çıkmıştır. Buna saygı duymak gerekir! Toplumsal barış bağlamında gerilim yaratan pek çok çıkışlarına karşın Bahçeli’nin çeyrek asrı aşan liderlik birikimi bu olasılığı kaçınılmaz kılıyor!"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar