Murat Kurum'dan pişkin montaj savunması: 'Gerçek olup olmadığının çok önemi yok'

Murat Kurum'dan pişkin montaj savunması: 'Gerçek olup olmadığının çok önemi yok'
AKP'li Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın miting sürecinde meydanlarda izlettiği ve sonunda montaj olduğunu itiraf ettiği Kılıçdaroğlu ile PKK ilişkisini iddia eden kurgu video hakkında "Görüntülerin gerçek olup olmadığının bana göre çok bir önemi yok." açıklaması geldi.

Selahattin Demirel / Günboyu

14 Mayıs seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinglerde halka izlettirdiği ve canlı yayınlarda gerçek olarak anlattığı Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nu PKK'lı bölücü başı Murat Karayılan ile bir arada gösteren ve "Haydi" ifadesini vurgulayan montaj video hakkındaki açıklaması gündemin baş köşesinde yerini aldı.

Erdoğan'ın TRT canlı yayınında "Ama montaj ama şu ama bu" ifadesi sonrasında muhalefet sert tepki gösterirken AKP içinden Erdoğan'ın söyleminde ısrar ediliyor.

Habertürk yayınına katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da "Görüntülerin gerçek olup olmadığının bana göre çok bir önemi yok." savunması yaptı.

"ZATEN OLANI BİLİYORUZ"

Murat Kurum ,konuyla ilgili "Gerçekleri herkes biliyor. Gerçekleri bildiğimiz bir ortamda videonun veya yayınlanan görüntülerin gerçek olup olmadığının bana göre çok bir önemi yok. Zaten olanı biliyoruz, tartışılacak konu ne ki?" ifadelerini kullandı.

Kübra Par'ın "Kandil'den Kılıçdaroğlu'nun desteklenmesine dönük açıklamalar yapıldı evet. Fakat montajlı bir videonun sanki kampanyada yer almışlarcasına, bir cumhurbaşkanı adayının kampanyasında kullanılmasına bir tepki gösteriyor muhalefet burada" sözleri üzerine Kurum'dan şu karşılık geldi:

"Montajlı olup olmadığını bilmiyoruz ki. Sayın cumhurbaşkanımız da aynı böyle ifade etti zaten. Yani o da montajlı mıdır değil midir bilmiyoruz diyor."

"MONTAJ OLDUĞUNU TESPİT ETTİK ÖYLE Mİ?"

Par'ın "Montajlı video Sayın cumhurbaşkanın da gösterdiği bir video" demesi üzerine Kurum, "Montajlı olduğunu tespit mi ettik?" diye sordu vea Kübra Par'dan "Evet" karşılığı verildi.

Kurum ise, "Yani bunun montaj olduğunu, yani bunun montajla, bir stüdyoda dizayn edildiğini tespit ettik, öyle mi?" diyerek aynı soruları tekrar etti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan dün akşam konuk olduğu TRT canlı yayınında söz konusu görüntülerin görüntülerin montaj olduğunu "Ama montaj ama şu ama bu" sözleriyle itiraf etmişti.

Erdoğan bugün ise "Gençlerimizin kıvrak zekasının ürünü 5 saniyelik video" diyerek videonun montaj olduğunu bir kez daha kabul etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar