Erdoğan, montajlı videoyu bu sözlerle savundu: "Gençlerimizin kıvrak zekasının bir ürünü"

Erdoğan, montajlı videoyu bu sözlerle savundu: "Gençlerimizin kıvrak zekasının bir ürünü"
Erdoğan, haftalardır miting meydanları ve televizyonlarda yayınladığı, terör örgütü PKK ile CHP'yi ilişkilendiren montaj video görüntüleri hakkında "Gençlerimizin kıvrak zekâsının ürünü bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar." ifadelerini kullandı.

Muharrem Kazer / Günboyu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK terör örgütünün sözde lideri Murat Karayılan'ın 2021 yılına ait bir videosunda yer alan görüntüleri, montajlayarak CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyası filmine eklendiği bir videoyu miting meydanlarında ve televizyon yayınlarında defalarca kez yayınladı.

MONTAJ OLDUĞUNU KABUL ETTİ

İlk olarak AKP'nin Büyük İstanbul Mitingi'nde 7 Mayıs tarihinde gösterilen görüntüler, Erdoğan tarafından kamuoyuna 'gerçekmiş' gibi lanse edildi. Son olarak TRT'de soruları yanıtlayan Erdoğan, Abdülkadir Selvi'nin söz konusu video hakkında soru yöneltmesinin ardından " Ama montaj ama şu ama bu" ifadelerini kullanan Erdoğan, görüntülerin montaj olduğunu resmen kabul etti.

Söz konusu açıklamaların ardından bir paylaşım da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelirken, Erdoğan'ın sözlerine "Montajcı sahtekar" karşılığı verildi.

"GENÇLERİMİZİN KIVRAK ZEKASININ BİR ÜRÜNÜ"

Bugün Sivas'ta konuşan Erdoğan muhalefeti, montaj olduğunu kabul ettiği görüntüler hakkında, "5 saniyelik video üzerinde arsızca tepiniyorlar" diye hedef aldı: "CHP Genel Başkanı'na alenen oy istediler. Şimdi çıkmışlar bu gerçekleri 5 saniyeye sığdıran gençlerimizin kıvrak zekâsının ürünü bir video üzerinde arsızca tepiniyorlar." dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar