Murat Kurum İstanbul'da konut fiyatlarını düşürecek dev projesini açıkladı

Murat Kurum İstanbul'da konut fiyatlarını düşürecek dev projesini açıkladı
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli’deki ziyaretleri kapsamında yaptığı açıklamalarda, İstanbul'da konut fiyatlarını düşürecek projelerini açıkladı.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Şişli ilçesinde önemli ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Darülaceze'yi ziyaret eden Kurum, daha sonra Okul Aile Birlikleri ile bir araya geldi. Programa AKP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kavak, MHP İlçe Başkanı Oğuz Tolga Cabbar ve AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel de katıldı.

Ziyaretler sırasında vatandaşlarla yakından ilgilenen Kurum, önemli açıklamalarda bulundu. Şişli'de gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgi veren Kurum, "Üstü park altı otopark projelerimizi Şişli’de birçok alanda göreceksiniz. Yapılaşma hususunda yatay mimariyi esas alan, komşuluk ilişkilerinin devam ettiği, çevreye duyarlı, sıfır atık uyumlu sosyal konutlarımızı bundan önce nasıl yaptıysak bundan sonra da aynı anlayışla yapacağız" ifadelerini kullandı.

"KİRA FİYATLARINI DÜŞÜRECEK ADIMLARI ATACAĞIZ"

İstanbul'daki konut fiyatlarını düşürecek adımların atılacağını belirten Kurum, "İlk defa 100 bin sosyal konut yapacağız. Bu konutlar satılmayıp kiralanacak. Hızlı bir şekilde bu projeyi tamamlayarak, kentsel dönüşümdeki kardeşlerimizi düşük kira bedelleriyle bu konutlarda binaları tamamlanana kadar misafir edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kurum açıklamasının devamında şunları aktardı: "Bu konutları tüm kentsel dönüşüm projelerinde kullanıp ve bir taraftan da aslında İstanbul’daki konut ve kira fiyatlarını düşürecek adımları atacağız. Şişli’de binasını dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza da gerek yönetmelikler çerçevesinde, gerek yeni mevzuatlar çerçevesinde meydana gelen kayıplarını da gerekli imar düzenlemeleriyle birlikte vatandaşımıza vereceğiz. Vatandaşımızın ve özel sektörün de içinde olduğu dönüşümü hep birlikte yapacağız”

KESİNTİSİZ ULAŞIM SÖZÜ VERDİ

Kurum ayrıca, ulaşım sorununu çözmek için metro hatlarının genişletileceğini ve yeni metrobüs hatlarıyla İstanbul'un her yerine kesintisiz ulaşımın sağlanacağını söyledi. Programda gençlerin eğitimi ve geleceği için yapılacak çalışmalara da vurgu yapan Kurum, gençlerin vizyonuyla çalışacaklarını ve gençlerin gücüyle başarıya ulaşacaklarını ifade etti.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar