Murat Kurum dev projesini duyurdu: Öğrenci evlerinde kalan gençlere doğal gaz desteği

Murat Kurum dev projesini duyurdu:  Öğrenci evlerinde kalan gençlere doğal gaz desteği
Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, yerel seçim vaatlerini duyurmaya devam ediyor. Kurum yaptığı son açıklamada, “Öğrenci evlerinde kalan gençlerimize; aylık 25 m3 doğalgaz desteği vererek kış aylarında yalnız bırakmayacağız” dedi.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerden sonra 1 Nisan’dan itibaren, tüm kadın girişimcilere100 bin lira hibe vereceklerinin altını çizen “İstanbul’u Büyütecek Kadınları destekleyeceğiz. Belediyemizden başlamak üzere, İstanbul’un her yerinde kadın istihdamını süratle artırıyoruz. İşlerini büyütmek istediklerinde; pazarlama, e-ticaret gibi alanlarda doğrudan desteklerimiz hazır. Ürettikleri el emeklerini, alım garantili e-ticaret ve pazar yeri uygulamalarımızla kazanca dönüştüreceğiz. İstanbul’da; çocuğu 6 yaşına kadar olan anne ve babalara, yavrularıyla ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz. Yine 6 yaşına kadar çocuğu olan annelerimizi; yavruları yanlarında olsun olmasın toplu ulaşımdan ücretsiz faydalandıracağız” diye konuştu.

"ÖĞRENCİ ABONMANLARI 150 LİRA OLACAK"

Bu yoldaki ilk müjdemizi sunuyorum” diyerek projelerini duyuran Kurum, tüm üniversite öğrencilerine; bu yıl 10 bin TL olmak üzere, her yıl artan oranda eğitim desteği vereceklerinin müjdesini verdi.

Murat Kutrum, mevcut öğrenci tarifelerine ek olarak, yüzde 40 daha indirim yapacaklarını belirterek, “Artık öğrenci bileti 5 lira 18 kuruşa; aylık abonman ise 250 liradan 150 liraya düşecek” dedi.

aa-20240306-33906289-33906285-ibb-baskan-adayi-kurum-silivride-temel-atma-toreninde-konustu.jpg

"ÖĞRENCİLERİMİZİN OTOBÜS BİLETİNİN YARISINI BİZ ÖDEYECEĞİZ"

İBB’nin kültür, sosyal ve spor tesislerinde yüzde 50’ye varan indirimlerle gençlere destek vereceklerini aktaran Kurum, “Bizim dönemimizde hiçbir öğrencimiz; aile hasreti çekmeyecek. Memleketine giderken; yılda iki defa olmak üzere otobüs biletinin yarısını biz ödeyeceğiz” diye konuştu.

GENÇLERE DOĞAL GAZ DESTEĞİ"-

Öğrenci evlerinde kalan gençlere dair de müjdesini duyuran Kurum, şunları söyledi: “Aylık 25 m3 doğalgaz desteği vererek kış aylarında yalnız bırakmayacağız. Bu şehirde yuva kurmak zor olmayacak. Ben kendimden biliyorum. Evlendim. Eşim de öğretmendi. Bir bulaşık makinesi alalım dedik. İnanın neredeyse birimizin maaşıyla onun taksitini ödüyorduk” ifadelerini kullandı.

Hiçbir vatandaşın sıkıntı çekmesini istemediklerini ifade eden Kurum, “Bu nedenle; 50 bin liralık maddi destekle, yeni evlenecek genç kardeşlerimizin yanlarında olacağız” dedi.

Kurum’un açıklamalarından diğer satır başları ise şöyle;

GİRİŞİMCİ GENÇLERE 100 BİN TL HİBE

Göreve geldiğimizde; gençlerimizin; üretime ve istihdama katkı vermeleri adına; “ilk işinin sermayesini” biz veriyoruz. “İlk işim” kampanyamızla girişimci gençlerimiz, bizden hemen 100 bin lira hibe alacak ve işine başlayacak.

Ayrıca; İstanbul’un en merkezi alanlarında ilk ofisin bizden diyerek; tam 100 bin genç girişimcimize; tam donanımlı paylaşımlı ofisler sunuyoruz. Gençlerimiz yeni ofislerinde mesleklerini yapacak, iş stratejilerini buradan yönetecekler.

EMEKLİLERE 2500 TL İSTANBUL KART ÖDEMESİ

Bizim dönemimizde; İstanbul yeniden, vefanın şehri olacak. Büyükşehir büyüklerimizin ellerini asla bırakmayacak. Bu nedenle; emeklilerimizin İstanbul kartlarına her ay, 2.500 lira destek ödemesi yaparak; alışverişlerinde, sosyal hayatlarında, ulaşım ödemelerinde daima yanlarında olacağız. Yaşlı ve engelliler için iki yakada 3 büyük Yaşlı ve Engelli Yaşam Merkezi kuracağız. E-sağlık takip sistemiyle; yaşlılarımızın da her anında hep yanında olacağız. Büyüklerimizin sağlığını online olarak an be an takip edeceğiz.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar