AKP’nin kalesi 3 ilçede İmamoğlu fark atıyor! İktidarın İstanbul’da gizli gizli yaptırdığı anket ortalığı karıştırdı

AKP’nin kalesi 3 ilçede İmamoğlu fark atıyor! İktidarın İstanbul’da gizli gizli yaptırdığı anket ortalığı karıştırdı
Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında, AKP’nin düzenlediği bir ankette İstanbul’da büyükşehir belediye (İBB) başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1,2 puan önde olduğunu aktardı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için gerçekleştirdiği son anket sonuçlarını paylaştı.

Saymaz, bugünkü köşe yazısında, "Erdoğan açısından İstanbul’daki tablo da pek parlak değil" sözlerine vurgu yaparak, AKP'nin üç hafta önce İstanbul’da 2500 kişilik bir anket yaptığını belirtti.

Anket sonuçlarına göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin adayı Murat Kurum'un 1.2 puan önünde yer aldı. AKP'nin anketine göre İstanbul'daki adaylar ve oy oranları şu şekilde gerçekleşti:

Ekrem İmamoğlu: %41.4

Murat Kurum: %40.2

Meral Danış Beştaş: %5.1

Mehmet Altınöz: %4.2

Buğra Kavuncu: %3.4

Saymaz, yazısında, "Üsküdar ve Sancaktepe'de CHP önde" başlığı altında, yeni başlayan 50 bin kişilik ankete dair bilgi verdi. İlk verilere göre, Üsküdar ve Sancaktepe'de CHP'nin adayları önde giderken, İmamoğlu'nun hem bu iki ilçede hem de AKP’nin kalesi olarak kabul edilen Eyüp, Çekmeköy ve Bahçelievler'de fark attığını belirtti. Öte yandan YRP'nin, yüzde 4 ve üzerinde oy aldığını da ekledi.

Saymaz ayrıca, Malatya'da AKP ile CHP arasındaki farkın yüzde 2'ye düştüğünü ve YRP'nin Malatya'da yüzde 17'ye ulaştığını aktardı.

Saymaz, bu durumun Erdoğan'ın YRP'ye olan öfkesinin sebebini oluşturabileceğini söyledi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar