Murat Emir duyurdu: Meclis Başkanı Mustafa Şentop'dan skandal talimat

Murat Emir duyurdu: Meclis Başkanı Mustafa Şentop'dan skandal talimat
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Murat Emir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gitmek isterken girişte polis engeliyle karşılaştı. CHP'li Murat Emir, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un polislere milletvekillerinin aracının aranmadan Meclis'e alınmaması talimatı verdiğini aktardı.

Ankara'da Meclis'e gitmek isteyen CHP Milletvekili Murat Emir, girişte polis ekiplerince durdurularak arabası aranmak istendi. Vekil olduğunu söylemesine rağmen, polisin "Meclis Başkanı milletvekillerinin aracı aranmadan Meclis’e alınmamasın" talimatı aldığını duyurdu.

Murat Emir'in sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde polis, "Çekiyorum, Ankara Milletvekiyilim, Murat Emir benim adım. Niye beni içeri almıyorsunuz memur bey" sözlerine polis memuru "Bugünün öneminden dolayı" yanıtını verdi.

Murat Emir de polis memuruna "Ne önemi var bugünün?" diye sordu. Polis memuru da Emir'in sorusana "Birazdan amirimizin gelsin, size anlatır" yanıtını verdi.

Emir de sözlerine "Benim arabamı aramak istediniz. Siz ne hakla beni aramaya kalkıyorsunuz? Bir milletvekilinin aracını nasıl arayabilirsiniz? Meclis Başkanı (Mustafa Şentop) Anayasa'nın üstünde mi?" diyerek tepki gösterdi. Polis memuru da yanıt olarak "Talimatlar bu şekilde" dedi.

Olayı sosyal medya hesabından duyuran Emir, "Meclis başkanı polise milletvekillerinin aracı aranmadan Meclis’e alınmaması talimatını vermiş. Anayasayı ve dokunulmazlığım olduğunu bildiğine göre milli iradeye karşı darbe girişiminde sanırım.  Bilsin ki 15 Temmuz’da bu Meclis’e girdim. Hukuksuzluğa pabuç bırakmayız." diyerek tepkide bulundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar