İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle hangi tarikatlar AKP'ye teşekkür için sıraya girdi!

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle hangi tarikatlar AKP'ye teşekkür için sıraya girdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmesini fırsat bilen ve her daim laikliği hedef alan bazı tarikatlar adeta teşekkür sırasına girdi. İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasının ardından 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un da kaldırılması istendi.

İstanbul Sözleşmesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla feshedilmesinin ardından her fırsatta laikliği hedef alan bazı isimler de teşekkür kuyruğuna girdi. 

Öte yandan İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasını yeterli göremeyen isimler, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'u da hedef alarak, "Şimdi sıra 6284’te" ifadesini kullandı.

Odatv'nin haberine göre; Bu isimlerden biri; kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' diye bilinen İsmail Ağa Tarikatı'nın başı Mahmut Ünlü'ydü.

Cübbeli, sosyal medya üzerinden verdiği mesajında şunları söyledi:

"Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır. Bu mübarek Şaban ayında Allâh’ımızın dînine muhâlif cinsel sapıklıklara meydan veren ve neslimizin heder olması için kâfirler tarafından bize dayatılmış olan İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından feshedilmiştir. Dış güçlerin Fetö vasıtasıyla sinsice kurdukları tertiplerden biri daha bozulmuştur. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz. Ancak kadına şiddete yönelik; öldürme vesair şiddet vakalarında katilin kısas yoluyla öldürülmesi gibi daha caydırıcı kanunlar çıkarılması hususunda adımlar atılarak aslında bu sözleşmeye lüzum olmadığını gösterecek ilave önlemler alınmasını talep ederiz."

PEDOFİLİYİ SAVUNAN GENCER DE SIRAYA GİRDİ

Elazığ depreminin ardından yaptığı açıklama ile tepki çeken ve pedofiliye karşı yasaları hedef alan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğretim üyesi Bedri Gencer, İstanbul Sözleşmesi kararı nedeniyle AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Gencer, "Sonunda toplumun temeli aileyi yıkma peşindeki azgın azınlığın değil, milletin sağduyulu sesi galip geldi. Ailenin idam fermanı İstanbul Sözleşmesi yırtıldı. Artık geleceğimize daha ümitli bakabiliriz. Teşekkürler Sayın Erdoğan" şeklinde not düştü.

Gencer, Elazığ depreminin ardından yaptığı paylaşımda afetleri çocuk yaşta evliliklerin yasaklanmasına bağlamış ve "Allah'ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım" demişti.

DAĞILAN AİLELER BİRLEŞECEKMİŞ

Yine İsmailağa Cemaati'nden, Diyanet tarafından kadınlara yönelik sözleri nedeniyle işine son verilen İlahiyatçı İhsan Şenocak da İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesini sevinçle karşılayanlar arasındaydı. Daha önce kadınlara karşı ayrımcı açıklamalarıyla gündeme gelen Şenocak, sözleşmenin feshinin ardından "Elhamdulillah... Cinsiyet Eşitliği terkibiyle ahlaksızlığın her çeşidini onaylayan İstanbul Sözleşmesi çöpe atıldı.Yeni sözleşmeyi İslamla yapalım ki hem kadını hem aileyi hem de geleceğimizi kurtaracak adımlar atalım; dağılan aileler yeniden FATİHLER yetiştirecek ocaklara dönsün" ifadelerini içeren bir tweet attı.

NUR CEMAETİNDEN 6284 DE KALDIRILSIN TALEBİ

Nur Cemaati de sözleşmenin feshini memnuniyetle karşıladı. Cemaatin önde gelen isimlerinden Avukat Ali Kurt, hem İstanbul Sözleşmesinin feshine sevindi hem de 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını talep etti.

20 Mart 2012’de Resmi Gazete’de yayımlanan ve dayanağı İstanbul Sözleşmesi olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, şiddete maruz kalan ya da şiddete uğrama ihtimali olan kadınların ve beraberindeki çocuklarının, ısrarlı takip mağduru kadınların ve şiddete maruz kalan aile bireylerinin korunmasını hedefliyor.

Ali Kurt, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, "Elhamdülillah! İstanbul Sözleşmesi hakkında en başta olması gereken karar geç de olsa verildi. Bize yakışan budur. Bizim medeniyetimiz, kadına yönelik şiddeti engelleyecek her türlü referansa sahiptir. Kokuşmuş Batı’dan ithal düzenlemelere hiç ihtiyacımız yok. Şimdi sıra 6284’te" dedi.

DİĞER DESTEK VE TEŞEKKÜRLER

Büyük Birlik Parti Genel Başkanı Mustafa Destici: Bu ve benzer sebeplerden ötürü başından beri karşı durduğumuz, her fırsatta çıkılmasını istediğimiz #İstanbulSözleşmesi'nden Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle ayrılmasını Şahsım ve Büyük Birlik Partisi olarak destekliyor, aziz milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan: Yorucu mücadelemiz meyvesini verdi: Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'ni çöpe gönderdi. Bu sözleşme, eşcinsel evliliklerini meşrulaştırıyor, ailenin temeline dinamit koyuyordu. Bu ülke kadına veya erkeğe yönelik şiddeti, cinayeti önleyecek yasa yapmaktan âciz değildir!

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş: Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi bu milletin zaferidir. Süreci bilen herkes Milli Gazete'mizin bu zaferin elde edilmesindeki güçlü ve kararlı mücadelesini, haklı yerini de bilir... Evet, iyi ki Milli Gazete var!

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin: Hamd olsun... Tebrik ediyorum. Hayırlı olsun... Sosyal ve kültürel emperyalizmin başat kalesi olan #İstanbulSözleşmesi,bir imza ile çöpe gitti. Şimdi ‘sol,aydın ve bunlara öykünen nevzuhur siyasi elitlere’ emperyal projeyi savunmak ve çöpü karıştırmak düştü. İbretle izleyelim...

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar