Mühendisliği bıraktı çiftçiliğe başladı: İlk hasatta 55 ton ürün elde etti!

Mühendisliği bıraktı çiftçiliğe başladı: İlk hasatta 55 ton ürün elde etti!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde mesleği mühendisliği bırakan Pınar Ünsal Atıcı ilk hasatta 55 ton yaban mersini elde etti. Atıcı bu yıl üretiminin 3 katına çıkmasını beklediğini belirtti.

Alaşehir'de ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu olan ve kurumsal bir firmada çalışan Pınar Ünsal Atıcı, yurt dışında tanıştığı yaban mersini sayesinde çiftçiliğe başlayarak 66 dönüm arazide 28 bin saksı içinde yaban mersini yetiştirdi. Geçen yıl üretilen 55 ton yaban mersininin yarısı ihracat edilirken, bu yıl hedef 150 ton ve üzeri ihracat olarak belirlendi.

20240228aw151326-3.jpg

Atıcı, yaban mersini yetiştiriciliği sayesinde Alaşehir'de özellikle kadınlara istihdam sağladıklarını belirtti. Budama işlemlerinin kadınlar tarafından gerçekleştirildiğini ve bunun yeni bir iş sahası açtığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl 2 bin 500 yevmiye ile hasat yapıldığını, bu yıl ise 5 bin civarında bir yevmiye sağlanacağını dile getirdi.

ihacomtr-3213f905-6eda-4f13-bd3a-d49699562748.jpg

Alaşehir'de üzüm bağlarında budama işini genellikle erkeklerin yaparken, yaban mersini budamasını alanında eğitim almış kadınların gerçekleştirdiği belirtildi. Kadınlar, bu yeni sektörde çalışmaktan mutluluk duyduklarını ve işlerini sevdiklerini ifade etti.

5622097.jpg

Pınar Ünsal Atıcı, geçen yıl ürettikleri yaban mersinlerinin yarısını Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu ülkelerine ihraç ettiklerini, diğer yarısını ise yurt içindeki zincir marketlere sattıklarını sözlerine ekledi. Bu yıl daha fazla ihracat yapmayı hedeflediklerini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar