Muharrem İnce özür diledi: ''Sanatçıların başımızın üstünde yeri var''

Muharrem İnce özür diledi: ''Sanatçıların başımızın üstünde yeri var''
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, geçtiğimiz günlerde kullandığı "Sözde sanatçılar" ve "Boğaza karşı viskisini yudumlayanlar" ifadeleri nedeniyle sert tepki görmüştü. İnce, yaptığı paylaşım ile sanatçılardan özür diledi.

Mustafa Balcı / Günboyu

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olmak için gereken imza sayısına 4. günde ulaşmıştı. 

100 bin imzayı toplamasının ardından adaylığının kesinleşmesiyle birlikte bir basın açıklaması yapan İnce, kendisine tepki gösterenlere sert sözlerle yüklenirken, sanatçılar için de "sözde sanatçılar" ifadesini kullanmıştı. 

Seçim sürecinin ilk günlerinden itibaren çok sayıda gazeteci ve ünlü isimle tartışmalara giren İnce, son çıkışının ardından ünlü piyanist Fazıl Say, oyuncu Gonca Vuslateri ve Şahan Gökbakar, şarkıcı Gökhan Özoğuz, usta tiyatrocu Genco Erkal ve daha birçok tanınan isim tarafından tepki gördü. 

"ÜLKEMİN BÜTÜN SANATÇILARINDAN ÖZÜR DİLİYORUM"

Sosyal medya hesabından konu hakkında açıklamaya yapan İnce, "John Steinbeck, ''Bir insana dengesini kaybettirip, sonra da normal davranmasını bekleyemezsiniz.'' der. Üzerimize çok gelindi. Normalde hiç kullanmadığım bir ifade olmasına rağmen basın toplantısında ağzımdan “sözde sanatçılar” şeklinde bir ifade çıktı. Üzülerek gördüm ki bunu üzerine alınan kıymetli sanatçılarımız olmuş. Bu ifade nedeniyle, bırakın adı geçen kıymetli sanatçılarımızı, ülkemin bütün sanatçılarından özür diliyorum. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, sanatçıların başımızın üzerinde yeri vardır." ifadelerini kullanarak sanat camiasından özür dilediğini duyurdu. 



"100 BİN İMZAYI TOPLAYINCA BAŞI DÖNMÜŞ"

Gün içerisinde İnce''nin açıklamalarına tiyatro sanatçısı Genco Erkal, "100000 imzayı bulunca başı dönmüş, sağa sola “sanatçı bozuntusu” diyen bu beyefendiye biz ne diyelim?" sözleriyle yanıt vermişti. 



Ünlü piyanist Fazıl Say ise "sözde sanatçılar" çıkışına "Kim ulan sözde sanatçı kim?" şeklinde karşılık verirken, oyuncu Gonca Vuslateri, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP''nin adayı olan Muharrem İnce''ye verdiği destekten dolayı yaşadığı pişmanlığı belirterek, "Muharrem İnce''ye pozitif baktığım günlerin allah tertemiz belasını versin" ifadelerini kullanmıştı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar