Muharrem İnce anket sonuçlarını açıkladı: ''Oy oranımız şu anda bu seviyede''

Muharrem İnce anket sonuçlarını açıkladı: ''Oy oranımız şu anda bu seviyede''
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından adaylıktan çekileceğine yönelik olumlu açıklamalarda bulunmamıştı. Görüşmenin ardından tv100'e açıklamalarda bulunan İnce, kendisinin ve partisinin alacağı oy oranını açıkladı.

Mustafa Balcı / Günboyu

Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 17.00''de Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu tarafından Memleket Partisi Genel Merkezi''ne yapılan ziyarette, ikili arasında 14 Mayıs seçimlerine yönelik bir anlaşmaya varılacağına yönelik beklenti mevcuttu. 

Görüşmenin ardından iki taraftan da ılımlı açıklamalar yapılmasına karşın, Muharrem İnce adaylıktan çekilmeye yeşil ışık yakmadı. Yüksek Seçim Kurulu mevzuatlarına göre, 30 Mart tarihine kadar adaylıktan çekileceğini açıklamayan kişiler, daha sonra isteseler de seçim pusulasından isimlerini sildiremeyecek. 

Görüşmenin ardından yapılan ortak açıklamada "Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekileceğimi söylemedim" ifadelerini kullanan İnce, tv100''de Ana Haber Bülteni''ne bağlanarak sunucu Ece Üner''in sorularını yanıtladı. 

"MUHARREM İNCE''NİN OYU YÜZDE 17"

Ece Üner, Muharrem İnce''nin geçtiğimiz günlerde Habertürk ekranlarında gazeteci Fatih Altaylı''ya karşı kullandığı "Seçimlerde düşük bir oy alırsam ve benim yüzümden 2. tura kalırsa, sokağa çıkamam" sözlerini hatırlatırken, bu ifadelere karşılık İnce, "Peki ben ilk turda %25 alırsam. 6 tane parti, milyonlarca dolarlık hazine yardımına karşı %30 oy alırsa. O zaman kim sokağa çıkamaz soruyorum size? Bir otobüs, 2006 model bir otobüs ve telefon ile muhalefet yapıyoruz. Buna rağmen size söylüyorum, AKP''nin de CHP''nin de İYİ Parti''nin de yaptırdıkları anket çalışmaları bizim elimizde. Memleket Partisi''nin şu anki oyu yüzde 11 civarlarında, Muharrem İnce''nin oyu ise yüzde 16 ile 17 arasında." şeklinde konuştu. 

ANKET FİRMALARI İNCE''NİN SÖZLERİNİ DOĞRULAMADI

Türkiye''de 14 Mayıs seçimlerine haftalar kala çalışmalarını hızlandıran anket firmaları, son yayınladıkları seçim anketlerinde ise İnce''nin paylaştığı verileri doğrular nitelikte sonuçlar sunmadı. 

Geçmiş yıllarda seçim sonuçlarını isabetli tahmin etmesi ile bilinen pekçok anket şirketi, İnce''nin oyunu yüzde 3 ile 4 arasında gösterirken, Memleket Partisi''nin milletvekili seçimlerindeki oyu içinse ortalama olarak yüzde 2 tahmininde bulundu. 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar