MotoGP'de sezonun üçüncü yarışını kazanan belli oldu

MotoGP'de sezonun üçüncü yarışını kazanan belli oldu
MotoGP Dünya Şampiyonası'nın 2024 sezonunun üçüncü heyecan dolu etabı, ABD Grand Prix'si, adrenalin dolu bir mücadeleye sahne oldu ve zafer Aprilia Racing takımının İspanyol pilotu Maverick Vinales'in oldu

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın heyecan dolu yolculuğu, ABD'nin Austin kentindeki efsanevi 5,5 kilometrelik Amerika Pisti'nde devam etti. Yarış, 20 tur boyunca nefesleri kesen bir mücadeleye sahne oldu.

Mücadele dolu dakikaların ardından, Maverick Vinales, 41 dakika 9.503 saniyelik bir sürede muhteşem bir performans sergileyerek sezonun ilk zaferine ulaştı. 29 yaşındaki Vinales, bu zaferle ayrıca üç farklı takımla yarış kazanan ilk pilot unvanını da elde etti, kendi adını tarihe altın harflerle yazdırdı.

Red Bull takımının genç yeteneği, 19 yaşındaki İspanyol Pedro Acosta, ikincilikle parladı, Ducati takımından İtalyan sürücü Enea Bastianini ise üçüncülük kürsüsünde yer aldı.

Heyecan dolu mücadelelerin ardından, pilotlar klasmanında sıralama da şekillenmeye başladı. İspanyol sürücü Jorge Martin, 80 puanla liderliği elinde tutarken, Bastianini, Vinales, Acosta ve Bagnaia gibi isimler de klasmanda üst sıralarda kendilerine yer buldular.

Sezonun dördüncü yarışı heyecanla beklenirken, MotoGP tutkunları bir sonraki buluşmaya, 28 Nisan'daki İspanya yarışına odaklandılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar