Moskova'daki terör saldırısına ilişkin 3 tutuklama daha!

Moskova'daki terör saldırısına ilişkin 3 tutuklama daha!
Moskova bölgesinde DEAŞ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin olarak 3 kişi daha tutuklandı. Bu tutuklamalarla birlikte, terör saldırısıyla bağlantılı olarak tutuklanan kişi sayısı 7'ye yükseldi.

DEAŞ terör örgütü tarafından Moskova'daki Crocus Belediye Binası'ndaki konser salonuna yapılan saldırıyla ilgili yeni şüphelilerin tutuklandığı bildirildi. Moskova'daki Basmanny Bölge Mahkemesi'nde İsroil İslomov, Aminçon İslomov ve Dilovar İslomov'un duruşması yapıldı ve 22 Mayıs tarihine kadar tutuklu kalmalarına karar verildi.

Rus basınında yer alan haberlere göre, tutuklanan üç kişinin iki erkek kardeş ve babaları olduğu belirtildi. Dilovar İslomov'un Rusya vatandaşı olduğu ve taksi şoförlüğü yaptığı ifade edildi. Haberlerde ayrıca, Dilovar Islomov'un, teröristlerin kaçtığı otomobilin önceki sahibi olduğu ve geçtiğimiz ay aracı sattığı bilgisi yer aldı.

650x344-moskovadaki-teror-saldirisina-iliskin-3-supheli-daha-tutuklandi-1711394431222.webp

Saldırıyla ilgili olarak tutuklananların sayısı 7'ye yükselirken, saldırının failleri olarak Dalerdjon Barotoviç Mirzoyev, Saidakram Raçabalizod, Şamsidin Fariduni ve Muhammedsobir Fayzov'un önceki gün mahkemece tutuklandığı hatırlatıldı.

SALDIRIDA CAN KAYBI 139'A YÜKSELDİ

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Alexander Bastrykin, saldırıdan yaralı olarak kurtarılan 2 kişinin hastanede hayatını kaybettiğini ve böylelikle saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 139'a yükseldiğini açıkladı. Devam eden soruşturmaya ilişkin konuşan Bastrykin, "Soruşturmanın ilk sonuçları, saldırının dikkatlice planlandığını ve hazırlandığını gösteriyor" dedi.

a-w169526-04.webp

Saldırıda hayatını kaybeden 139 kişiden 3'ünün çocuk olduğu belirlenirken, 75 kişinin kimliği tespit edildi. Bu kurbanlardan 40'ının silahla vurularak, 2'sinin hem silahla vurularak hem de bıçaklanarak, 45'inin ise yangın sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

bbp9dl1bzugigieodzgfcw.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar