'Minicik' otomobilin fiyatı açıklandı

'Minicik' otomobilin fiyatı açıklandı
Türkiye'nin en ucuz aracı olmaya aday Citroen Ami'nin resmi olarak fiyatı açıklandı. 2021 Aralık ayı itibari ile kurumsal müşterilerine satış gerçekleştiren firma, artık bireysel müşterilerine de satış gerçekleştirecek. Aracın fiyat etiketi de açıklandı.

'MİNİCİK' OTOMOBİLİN FİYATI AÇIKLANDI

Elektrikli scooter olarak geçen Citroen AMİ için 18 yaş sınırı bulunmuyor. Aracı kullanabilmek için B1 ehliyetine sahip olmak yeterli ve 16 yaş ve üzeri herkes kolaylıkla kullanabiliyor. Yine de 7 saatlik Citroen AMİ kullanma eğitimi belgesi ile almak zorunlu tutuluyor.  219 bin TL''lik fiyat etiketi ile dikkat çeken Ami''nin yakın zamanda online olarak da satışı başlayacak. Ayrıca araç için ödenmesi gereken bir MTV bulunmuyor.

Tamamen elektrikli motoru ile ekonomik avantaj sağlayacak araç, özellikle şehir içi kullanıcılarına hitap edecek. Firmanın yaptığı fiyat açıklamasının ardından otomotiv editörü Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve ''scooter'' sınıfındaki araç için belirlenen fiyata dair göndermede bulundu.  

İkinci el otomobil fiyatlarının bile ulaşılmaz bir hale geldiği piyasa şartlarına göndermede bulunan Özpeynirci, Citroen AMİ''nin fiyatına dair şunu paylaştı:

"219 bin TL’ye minicik otomobil!  Sıfır otomobil fiyatlarının 400 bin TL''den başladığı ülkemizde 45 km maks hıza, 75 km menzile sahip 2 kişilik elektrikli Ami, 219 bin TL’ye satışa sunuldu."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar