Milyonlarca vatandaşı etkileyecek karar! Bankaların ödeme sisteminde değişiklik

Milyonlarca vatandaşı etkileyecek karar! Bankaların ödeme sisteminde değişiklik
Bankaların kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarına uyguladıkları faiz oranını bir kez daha düşüren Merkez Bankası, bu kararı ile vatandaşlara kolaylık sağlayacak bir adım atmış oldu. İşte detaylar...

BANKALARIN ÖDEME SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), geçen ay düşürdüğü gösterge faizinden sonra bankaların müşterilerinin kredi kartına ve kredili mevduat hesaplarına uyguladığı faiz oranını da düşürdü.

TCMB, 1 Ekim itibariyle kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranını Türk lirası için 1,63 olarak belirledi. Bu rakam geçen ay 1,73 olarak uygulanıyordu. Kredi kartı gecikme faizi ise 2.03’den 1.93’e düşürüldü.

Aynı oranlar bankaların müşterilerine sundukları kredili mevduat hesaplarına da uygulanacak. Vatandaşlar tarafından ek hesap-ek para gibi isimlerle de anılan kredili mevduat hesaplarında aylık faiz oranı 1 Ekim itibariyle 1.93 olacak.

FAİZ VE KREDİLERDE SON DURUM

MB’nin yaptığı bu hamle ile kredili mevduat ve kredi kartından kredi kullanmayı daha da cazip hale getirdi. Bankalar halen 50 bin liraya kadar olan bireysel ihtiyaç kredisine 2.50 ile 2,86 arasında faiz uyguluyor. Bu krediyi kullanan vatandaşlar aynı zamanda dosya ve sigorta ücreti de ödemek zorunda kalıyorlar. Yaşa göre sigorta ücreti 2 bin lira ile 5 bin lira arasında değişiyor.

Bu durumda vatandaşlar, bankaya gidip kredi çekmek yerine kredi kartından nakit avans veya kredili mevduat hesabından kredi kullanmaları halinde sadece 1,63 faiz ödeyecekler. Üstelik hiçbir sigorta ve dosya masrafı da ödemeyecek.

Öte yandan kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından para kullanan vatandaşlar bu krediyi gecikmeli ödeseler bile bireysel ihtiyaç kredisinden daha az faiz ödeyecekler. Kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarının gecikme faizi Merkez Bankası tarafından 1,93 olarak belirlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar