Milyonlarca Suriyeli ülkesine geri dönecek: Esad resmen imzaladı!

Milyonlarca Suriyeli ülkesine geri dönecek: Esad resmen imzaladı!
Esad tarafından imzalanan kararnamede, zorunlu askerlik görevinden kaçan ülke dışındaki Suriye vatandaşlarının 4 ay içerisinde teslim olması halinde hapis cezası almayacağı belirtildi.

Türkiye''deki milyonlarca Suriyelinin çok büyük bir kısmı erkek. Bu erkekler arasında ise Suriye''deki zorunlu askerlikten kaçanların sayısı epey fazla. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, imzaladığı bir kararname ile bu kaçakları yeniden ülkeye getirmenin yolunu açtı. Devlet Başkanlığı''ndan yapılan açıklamada, af kararının 21 Aralık''tan öncesini kapsayacağı vurgulandı.

Alınan af kararı, Türkiye başta olmak üzere civar ülkelerdeki Suriyelileri yeniden Suriye''ye döndürmeyi amaçlıyor. 

TÜRKİYE-SURİYE-RUSYA ZİRVESİ
 

Esad tarafından atılan bu adımın son dönemde Türkiye''den gelen Suriye''yle normalleşme sinyalleriyle aynı döneme denk gelmesi de dikkat çekiyor. Suriye ve Rusya kaynaklı bazı gazeteciler yakında Türkiye-Suriye-Rusya arasında üçlü bir zirvenin toplanacağını iddia etmişti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay Suriye ile normalleşme adımları konusunda “Siyasette dargınlık olamaz” ifadesini kullanmıştı. Erdoğan, geçen hafta da “Suriye-Türkiye-Rusya üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Önce istihbarat örgütlerimiz, ardından savunma bakanlarımız, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim” demişti.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov da “Erdoğan’ın Suriye’yi kapsayan üçlü görüşme önerisine olumlu bakıyoruz” diyerek Moskova’nın konuyla ilgili Şam’la temasta olduğunu açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar