Milyonlarca memurun gözü bu haberdeydi! 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti

Milyonlarca memurun gözü bu haberdeydi! 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti
Memur ve emeklilerin yüzde 30 zamlı maaşları ödenmeye başlandı. 15 Ocak'ta maaş zammının yüzde 16.48'lik kısmını alan memurlar için 14 günlük maaş farkı ödeme tarihi de yeniden gündeme geldi. 14 günlük maaş farkı ödemeleri için tarih netleşti. İşte bütün ayrıntılar...

Memur ve emekli maaşına yapılacak olan zam oranlarının netlik kazanmasıyla birlikte gözler zamlı maaşların yatacağına tarihe çevrildi. Emeklilerin zamlı maaş ödemeleri başlarken memur maaşlarına zam hesaplaması yetişmedi. Memurlar 15 Ocak''ta maaş zammının yüzde 16.48''lik kısmını alabildiler. 14 günlük maaş farkları ödemeleri için de tarih belli oldu.

Memurlar 15 Ocak''ta maaş zammının yüzde 16.48''lik kısmını aldılar. Kalan 13.52 puanlık kısım ise daha sonra hesaplarına aktarılacak. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurların zamlı maaşı iki parça halinde alabileceğini söyledi ve ödeme tarihi hakkında tarih verdi.  

Konuyla ilgili açıklama yapan Elitaş, 13 Ocak tarihinde yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Pazar günü yansımış olacaktı. Geçen hafta geçirebilseydik, cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15''inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi. Çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur."

MEMUR VE EMEKLİYE ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Memurlar normal şartlarda zamlı maaşlarını 15 Ocak''ta alıyorlar. Ancak yüzde 30''luk zamma ilişkin teknik çalışmaların devam etmesi nedeniyle yüksek ihtimalle zamlı maaşların 15 Ocak''a yetişmesi beklenmiyor.

Memurlar ve memur emeklileri 15 Ocak''ta toplu sözleşme ve enflasyon farkından kaynaklanan yüzde 16,48 oranında zamlı maaş alacaklar. Ek zam farkı ise en geç bir hafta ya da 8 gün içinde ödeneceği bildirildi.

Memur ve emeklilere yüzde 30 zam yasası Resmi Gazete''de yayımlandı. Resmi Gazete''de yayınlanan kanun içeriği şöyle:

"31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “3.500” ibaresi “5.500” şeklinde değiştirilmiştir. Geçici Madde 92- 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalı ve hak sahiplerine; 2023 yılı başından önce bağlanmış gelir ve aylıklar ile 2023 yılında bağlanacak malullük, yaşlılık veya ölüm aylıklarının bu Kanunun 27 nci, 29 uncu, 33 üncü ve geçici 2 nci maddelerine göre 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla hesaplanan aylık tutarları dosya bazında ödenmesi gereken miktar esas alınmak kaydıyla 2023 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere %30 oranında artırılır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar