Milyonlarca memur ve emekliyi heyecanlandıran açıklama: ''Eşit paylaşacağız''

Milyonlarca memur ve emekliyi heyecanlandıran açıklama: ''Eşit paylaşacağız''
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında yaptığı " "Ülkemizin zenginliğini her kesime eşit yansıtmakta kararlıyız." açıklaması memur ve emeklilerin asgari ücret ile aynı oranda zam alacağı sinyali olarak yorumlandı.

MEMUR VE EMEKLİLERİ SEVİNDİREN AÇIKLAMA: ''EŞİT PAYLAŞILACAK''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı 3 saat 40 dakika sürdü. Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada memur ve emeklilere yapılacak zam oranını duyurmasa da yapılacak artış hakkında büyük bir ipucu verdi. 

"MEMUR VE EMEKLİ ARTIŞLARINI BU YAKLAŞIMLA YAPACAĞIZ"

Konuşmasının başlangıcında asgari ücretteki artışa değinen Erdoğan, emekli ve memur zamları hakkında "Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisini de kaldırmıştık. Amacımız asgari ücretin işverene maliyetini azaltarak, yaptığımız yüksek oranlı artışların istihdamda herhangi bir olumsuzluğa yol açmamasıdır. Yeni asgari ücretin çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin gelişmesini, çalışanlar dahil olmak üzere ülkedeki her kesime eşit şekilde yansıtmak niyetindeyiz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız. Ek göstergeden, sözleşmelilerin kadroya alınmasına kadar pek çok taleplerini çözdüğümüz çalışanların emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak çalışmayı da yakında tamamlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ TEK HANELİ ENFLASYON"

"Amacımız, bir sonraki yıl yani 2024''te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır. Özellikle Türkiye''yi yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla cari fazla ile büyütmektir. Küresel krizin etkisine bağlı fiyat artışlarının tüm kesimlerin refahında yol açtığı etkileri telafi edene kadar tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz."

"NAMUSSUZLAR, ALÇAKLAR"

"Bu artışlar dışında, girdi maliyetlerinin üzerine çıkaracak fırsatçılıkla mücadele edenleri de asla affetmeyeceğiz. Fırsatçılarla olan mücadele, hukuki olduğu sürece ahlaki olarak da sürecektir. Dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen mal ve ürünlere faiş zamların yapılması, bizim gözümüzde günü birlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içerisinde bulunduğu Türkiye gemisini delmek isteyen haramzadelerdir, namussuzlardır, alçaklardır."

"GEREKEN MÜEYYİDELER UYGULANACAK"

"İlgili kurumlarımız bu tür akıl ve vicdan dışı hareketleri zaten yerinden takip ediyor ve gereken müeyyideleri uyguluyor. Ancak en uygun yaptırımın doğrudan milletin iradesi olduğunu da biliyoruz. İnşallah yılbaşından itibaren hızla aşağı inecek enflasyonun, yıl sonunda  yüzde 30''un altına düşeceğini ümit ediyoruz. Amacımız bir sonraki yıl, yani 2024''te ülkemizi tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır."
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar