Milyonlarca memur, emekli ve çalışanı ilgilendiriyor! Bakan Nebati'den canlı yayında net asgari ücret açıklaması! Enflasyonun düşeceği tarihi verdi

Milyonlarca memur, emekli ve çalışanı ilgilendiriyor! Bakan Nebati'den canlı yayında net asgari ücret açıklaması! Enflasyonun düşeceği tarihi verdi
Katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücret ve memur maaşı zammına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Bakan Nebati, asgari ücrette zammın enflasyonun altında olmayacağını belirtti.

CANLI YAYINDA AÇIKLADI! İŞTE YAPILACAK NET ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Asgari ücret ve memur aylığı zammına ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, söz konusu kalemlerdeki artışların enflasyonun altında kalmayacağını belirtti. Nebati, asgari ücret ve memura 2023 zammı ile ilgili, "Enflasyonun altında bir artış, asla olmayacak" dedi.

Bakan Nebati konuya ilişkin şunları kaydetti: 

"2022 yılından bugüne kadar, asgari ücretli enflasyona ezdirilmedi, memurlar da dahil buna. Asgari ücretlilere yıl başında bir belirleme yapılıyor. Bu yıl enflasyon tahminlerinde bir sapma olunca, asgari ücrette bir artış yoluna gidildi ve gelenek bozuldu. Yüzde 95 civarında bir iyileştirme yapıldı. Önümüzdeki yıl ve yıllarda Cumhurbaşkanımızın duruşu çok net.

"ASGARİ ÜCRETLİLER, ENFLASYONUN ALTINDA KALMAYACAK"

Asgari ücretliler, dar gelirliler, enflasyonun altında kalmayacak. Önümüzdeki dönemde de yine çalışmalar böyle yapılacaktır. Artış enflasyonun üzerinde olacak. Cumhurbaşkanımız her zaman çok net olarak ifade etmiştir, artış asla enflasyonun altında olmayacak."

Bakan Nebati, kur korumalı mevduata ilişkin de, "Kur korumalı mevduatta hacim 1,4 trilyon TL''ye ulaştı, mevduatın 3''te 1''i burada yer alıyor." dedi. Öte yandan, kurun öngörülebilir hale geldiğini de belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar