Milyonlarca emekli bu açıklamayı bekliyordu! Erdoğan, emekli zammı için tarih verdi!

Milyonlarca emekli bu açıklamayı bekliyordu! Erdoğan, emekli zammı için tarih verdi!
Geçtiğimiz aylarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emekli zammı için "Meclis açılır açılmaz gündeme alacağız" ifadelerini kullanması, milyonlarca emeklide 1 Ekim tarihine yönelik bir beklenti oluştururken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, zam için yeni tarihi açıkladı.

Seçim öncesi emekliye yüklü zam vaadlerinde bulunan hükümet, temmuz ayında yapılan ara zammı yalnızca kök maaşlara yansıtarak milyonlarca emeklinin aylığında hiçbir artış yaşanmamasına neden olmuştu.

HEM IŞIKHAN HEM DE YILDIRIM 1 EKİM'İ İŞARET ETMİŞTİ

15 milyona yakın emeklinin verdiği tepki sonrasında peş peşe açıklamalar yapan hükümet yetkilileri, ara zam için 1 Ekim tarihini işaret etmişti. Temmuz ayında Meclis'in tatile girmesinden sonra açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendilerine talimat verildiğini belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılmasıyla birlikte gündeme alınacak ilk konunun emekli maaşları olacağını söylemişti.

Işıkhan'ın ifadeleriyle paralel olarak, AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım da bir canlı yayında aynı ifadeleri kullanmış ve, emeklilerin yüzünü güldürecek haberin Meclis'in açılmasıyla gerçek olacağını duyurmuştu.

Tüm bu sözlere karşılık ekonomide izlenen yeni model ve parasal sıkılaşma, yoksulun gelirinden kırpılmasına yol açarken, bu daralmadan en fazla emekli vatandaşlar nasibini aldı. Şu an itibarıyla en düşük emekli maaşı 280 doların altına düşerken, artan enflasyon karşısında geçinemeyen emekliler, hayatlarını idame ettirebilmek için huzur evine yerleşmeye başladı.

EMEKLİ ZAMMI YENİDEN ERTELENDİ

1 Ekim'de yapılması planlanan emekli zammı için gün sayan milyonlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile yeniden hayal kırıklığına uğradı. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapacağı konuşma için gittiği New York'ta basın mensupları ile bir araya gelirken, emeklilere yönelik maaş artışı için yıl sonunu işaret etti.

Emeklilere yönelik yapılan çalışmaların ne zaman sonuçlanacağına yönelik soruya yanıt veren Erdoğan,

"Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. İlgili bakanım zaten çalışmalarını sürdürüyor. Dönüşte zaten bir araya gelip, 'Ne durumdasın, ne yaptın, ne yapıyorsun?' kendisinden bunun bilgilerini de alacağız. Ama 2024'e inşallah bunun kararlarını vermiş olarak gireriz.

Biz ekonominin kronik problemlerini çözerken işçilerimizin, memurlarımızın yanı sıra emeklilerimizi de enflasyona ezdirmemek için çabalıyoruz. Bu konuda attığımız adımlar mevcut. Emeklilerimizin sıkıntılarını da biliyoruz. Toplumun tüm kesimlerine yönelik adımlar attığımız gibi onların da yaşam koşullarını iyileştirici adımlar atacağız. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin hak ettikleri refah düzeyine ulaşmaları için gayret göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

29 EKİM'DE EMEKLİYE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Emeklilere yönelik gündemi meşgul eden bir diğer konu ise, Cumhuriyetin 100. yılı olması sebebiyle emekli vatandaşlara bir defaya mahsus olarak verileceği iddia edilen 5 bin TL'lik ikramiye oldu.

AKP'li Hamza Dağ, çalışmaları doğrular nitelikte ifadeler kullanırken, ikramiye iddialarını yalanlamayarak temkinli konuştu ve topu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e attı.

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar