Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: 12 ay boyunca aynı maaş alınacak!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: 12 ay boyunca aynı maaş alınacak!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ortak bir çalışma yaptıklarını ve artık vergi sebebiyle yılın sonuna doğru azalan maaşların sabitleneceğini açıkladı.

MİLYONLARCA ÇALIŞANA MÜJDE! 12 AY BOYUNCA AYNI MAAŞ ALINACAK

Bilgin, Habertürk''te yayınlanan Kübra Par''ın moderatörlüğünü yaptığı Açık ve Net programına katıldı. Gelir vergisi nedeniyle milyonlarca vatandaşın Ocak ayında aldığı maaşın yılın ilerleyen aylarında düşmesi üzerine konuşan Bilgin, Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı''nın ortak bir çalışma yaptığını ve artık 12 ay boyunca aynı maaşın alınacağını açıkladı. 

Brüt ücretler her ne kadar aynı kalıyor olsa da, yıl içinde gelir vergisi oranının artması nedeniyle vatandaşın eline geçen net ücret, yılın ilk ayına göre sonraki aylarda azalma gösteriyor. Gelir vergisinde yapılan artış, yıl içerisinde vatandaşın aldığı maaşı aşağıya çekiyor. Bilgin, bu konu üzerine yapılan çalışmada son aşamalara gelindiğini ve artık çalışanların hangi ay ne kadar maaş alacağım diye hesaplamalara gitmesine gerek kalmayacağının müjdesini verdi.

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARINI DA KAPSIYOR!

Gelir vergisindeki artış sebebiyle birçok özel sektör çalışanı da ay başında bekledikleri maaşı hesaplarında göremiyor. Çalışan ile net ücret üzerinden anlaşma yapan işletmelerde ödenen maaş değişmiyor olsa da, brüt ücret üzerinden yapılan anlaşmalarda maaşta ciddi bir azalma yaşanıyor. Yapılacak düzenleme özel sektörde çalışan milyonlarca çalışanın gelir vergisi problemini de ortadan kaldıracak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar