Bütün çalışanları ilgilendiriyor: Vergi dilimleri değişecek maaşlar artacak

Bütün çalışanları ilgilendiriyor: Vergi dilimleri değişecek maaşlar artacak
İşçi ve memurların maaşlarından kesilen yüklü vergilerde hafiflemeye gidilmesine yönelik bir çalışma başlatıldı. Çalışma ile birlikte net maaşların yükselmesi öngörülüyor.

BÜTÜN ÇALIŞANLARI İLGİLENDİRİYOR: VERGİ DİLİMLERİ DEĞİŞECEK MAAŞLAR ARTACAK

Yılın son günlerine yaklaşıldıkça Meclis’in gündemi de yoğunlaşmaya başladı.

Ocak ayının başında açıklanacak olan enflasyon ile birlikte enflasyon farkına bağlı olarak alacakları maaş zamları belli olacak olan emekliler ve memurlar ilave bir artışın yapılıp yapılmayacağını merak ederken, memurları ve işçileri yakından ilgilendiren yeni bir gelişme daha yaşandı. Kamu kurumlarında istihdam edilmiş olan işçileri ve memurları alakadar eden gelişmeye göre vergi dilimlerinde değişiklik yapılacağı öğrenildi. Bu değişiklikle yılın ilerleyen aylarında maaşlar düşmeyeceği gibi, alınan net ücrette de artış yaşanacak. 

ÇALIŞANIN ELİNE GEÇEN ÜCRET ARTACAK

Asgari ücretin yüzde 54,66 oranında yükseltilerek 8 bin 506 TL’ye çıkarılmış olması, diğer çalışanları da heyecanlandırdı. Yeni dönem maaş zamlarını heyecan ile bekleyen memurlar ve işçiler gözlerini ocak ayına dikmişken Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yeni bir haber geldi. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in Habertürk''te katıldığı bir programda müjdelediği ''vergi dilimleri'' konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni bir çalışma başlattığı öğrenildi.

Memurların ve işçilerin maaşlarından kesilen vergiler, sene içerisinde maaşların giderek düşmesine sebep olarak vatandaşları oldukça zor bir duruma düşürüyor. Bu farkı ortadan kaldırmak amacı ile yeni bir çalışma başlattığı öğrenilen Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilk vergi dilimini yüzde 10’a çekeceği ileri sürüldü.

İŞÇİ VE MEMURLARIN VERGİ DİLİMLERİ

Yüzde 122,93 oranındaki Yeniden Değerleme Oranı nedeniyle yeni dönemde zamlanacağı tahmin edilen vergiler vatandaşları şimdiden endişelendirmeye başlamışken Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılmış olduğu öğrenilen vergi dilimi çalışmaları vatandaşları bir nebze olsun umutlandırdı.

Mevcut kanuna göre uygulanan vergi dilimleri, şu şekilde:

  • Birinci vergi diliminde: Yüzde 15 kesinti
  • İkinci vergi diliminde: Yüzde 20 kesinti
  • Üçüncü vergi diliminde: Yüzde 27 kesinti
  • Dördüncü vergi diliminde yüzde 35 kesinti
  • Beşinci vergi diliminde: Yüzde 40 kesinti

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar