Milyonlarca çalışan zamlı asgari ücreti beklerken kritik tarih belli oldu! 5 yıl aradan sonra bir ilk

Milyonlarca çalışan zamlı asgari ücreti beklerken kritik tarih belli oldu! 5 yıl aradan sonra bir ilk
Asgari ücrette yeni zam senaryoları çizilmeye devam ederken 5 yıl aranın ardından önümüzdeki günlerde önemli bir toplantı gerçekleşecek.

Asgari ücrette yeni zam beklentisi sürerken, çalışma hayatının önemli sorunlarının görüşüleceği Üçlü Danışma Kurulu’nun 20 Ekim’de toplanacağı açıklandı. Toplantıda asgari ücrete enflasyon zammı, kıdem tazminatı ve sendikalaşmanın önündeki engeller gibi konular masaya yatırılacak. Toplantının başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın yapması bekleniyor. Kurulun son toplantısı 5 yıl önce yapılmıştı.

Asgari ücrette yeni zam senaryoları konuşulmaya devam ederken beş senenin aranın ardından gelecek günlerde kritik bir toplantı yapılacak. Son toplantıda asgari ücrete enflasyon zammı, kıdem tazminatı gibi başlıkları masaya yatıran Üçlü Danışma Kurulu bir defa daha toplanacak. Sendikalar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da katılacağı toplantının ayrıntıları belli oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen günlerde yaptığı açıklamada asgari ücrete zam üzerinde çalışma yürüttüklerini belirterek "Önemli bir gündemimiz var" demişti. Milyonlarca asgari ücretlini gözü kulağı, 20 Ekim'de Üçlü Danışma Kurulu'nun gerçekleştireceği toplantıya çevrildi. Toplantının liderliğini Bakan Işıkhan'ın yapması tahmin ediliyor. Kurul son toplantısında kıdem tazminatını da ele almıştı.

ÇALIŞMALAR SONA ERDİ

Son olarak 15 Ekim 2018'de dönemin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında yapılan Üçlü Danışma Kurulu'nun yeniden toplanması için çalışmalar tamamlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve ilgili kurumlara gönderdiği yazıyla kurulun 20 Ekim'de toplanacağını duyurdu. Başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yapması beklenen kurulda, çalışma hayatının gündemindeki sorunlar dile getirilecek ve çözüm önerileri ele alınacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 5 yıl önce yapılan toplantıya TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve çeşitli sendikaların temsilcileri katılmıştı.

Bu toplantıda asgari ücrete enflasyon zammı, KİT'lerdeki taşeron işçilere kadro, sendikal örgütlülüğün önündeki engeller ve kıdem tazminatı başlıkları ele alınmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar