Milyonlarca aileyi sevindirecek haber geldi! Yardım başvuruları açıklandı

Milyonlarca aileyi sevindirecek haber geldi! Yardım başvuruları açıklandı
Kurdaki dalgalanmayla beraber ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde, dar gelirli aileleri sevindirecek güzel bir haber geldi. 2022 yılı yakacak yardımları sadece kömür yardımı olarak değil doğalgaz yardımı olarak da yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın devlet destekleri kapsamında sağlanan yardımlardan bir tanesi de yakacak yardımıydı. Yakacak yardımı genel olarak asgari 500 kg kömür yardımı olmak üzere yapılıyordu. Bu yardımlar ailede ki hane sayısına göre artıyordu. Kömür kullanmayan aileler için ise bakanlık bundan sonraki dönemde doğalgaz yardımı sağlayacak. Doğalgaz yardımına ilişkin açıklama ise Aile Bakanı Derya Yanık'tan geldi. 

BAKAN YANIK'TAN DOĞALGAZ YARDIMI AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı ısınma yada diğer adıyla yakacak desteğinde kapsam genişledi. Bakanlık bundan sonraki dönemde doğalgaz yardımı yapacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık söz konusu destek hakkında bilgi verdi.

Bakanlığın çalışmaları sonucunda ailelere kömür yardımı sağlayandığını ve bu desteğin devam edeceğini ifade eden Bakan Yanık sadece 2021'de 1.8 milyar TL'lik yardım yapıldığını açıkladı. Bakan Yanık Doğalgaz yardımı hakkında da "Önümüzdeki süreçte bu yardımları doğal gaz desteğiyle sürdüreceğiz. Böylece sadece kömür değil doğal gaz desteği de sağlamış olacağız. Isınma yardımı kapsamında doğal gaz yardımı sağlanmasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Enerji Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında çalışma yapıldı. Bazı bölgelerde sadece kömürle ısınma değil doğal gaz altyapısı da söz konusu." ifadelerini kullandı.

Doğalgaz desteği almak isteyen ailelerin nereye nasıl başvuru yapacakları hakkında da konuşan Derya Yanık başvuru alıcı kurumların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olacağını söyledi. Aileler e-Devlet'ten de başvuru yapabilecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar