Milyoner iş insanı Igor Redkin ayı sandığı kişiyi vurarak öldürdü

Milyoner iş insanı Igor Redkin ayı sandığı kişiyi vurarak öldürdü
Milyoner iş adamı ve siyasetçi Igor Redkin'in evinin yakınındaki sesleri ayı zannederek korkutmak amacıyla ateş ettiği ancak bölgede yaşayan birini öldürdüğü ortaya çıktı.

Gerçek bir kaza mı yoksa kasıtlı bir cinayet mi sorgulanan olayda Rus milyoner iş insanı ve siyasetçi Igor Redkin (55) ‘ayı sandığı’ bir kişiyi vurarak öldürdüğünü açıkladı. Redkin, basın kuruluşlarına yolladığı yazılı açıklamada, Kamçatka’daki Ozernovski köyündeki evinin yakınlarındaki çöp konteynerinin yanında bir ayı olduğunu sandığını ve hayvanı korkutmak amacıyla silahını alıp ateş ettiğini ifade etti. Bir ses duyduktan sonra dışarı çıkınca bir karartı gördüğünü ve ayı olduğunu düşünerek ateş ettiğini, ‘daha sonra bölgede yaşayan birinin silahla yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini’ öğrendiğini anlattı.

BÖLGENİN EN ZENGİN İSİMLERİNDEN BİRİ 

Açıklamaya göre hastanede hayatını kaybeden 30 yaşındaki adam Redkin’in tabancasından çıkan kurşunla ölmüştü. Kamçata Yarımadası’ndaki çok sayıda şirketin ortağı ve Kamçatka Bölgesi Yasama Meclisi üyesi Redkin bölgenin en zengin isimlerinden biri. Suçunu itiraf etmeye ve yargının vereceği kararı beklemeye karar verdiğini belirten Redkin, önceki gün polise giderek teslim oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DAVA SÜRECİ BAŞLAYANA KADAR EV HAPSİ 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Birleşik Rusya Partisi’ndeki üyeliğini askıya alan Redkin önümüzdeki ay Kamçata’da düzenlenecek seçimde aday olmaktan da vazgeçti. İki yıla kadar hapis cezası verileceği öngörülen Redkin, soruşturma tamamlanıp dava süreci başlayana kadar iki ay süreyle ev hapsinde olacak. Diken

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar