Milli Takımdan tarihi zafer: Tansu Sarı yazdı... Faroe Adaları'na yenilmekten Almanya'yı devirmeye

Milli Takımdan tarihi zafer: Tansu Sarı yazdı... Faroe Adaları'na yenilmekten Almanya'yı devirmeye
A Milli Futbol Takımı, özel maçta deplasmanda Almanya ile karşılaştı. Türkiye, 3-2 mağlup etti. Tansu Sarı Milli Takımın tarihi zaferini yazdı.

MİLLİ TAKIMDAN TARİHİ ZAFER

Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmeyi garantileyen A Milli Futbol Takımımız Almanya ile Berlin'de özel maçta karşı karşıya gelirken; Teknik Direktör Vincenzo Montella yedek ağırlıklı bir kadro sahaya sürdü..

Kalede Altay Bayındır'a şans tanıyan İtalyan çalıştırıcı stoper pozisyonunda Ozan Kabak ve Abdülkerim Bardakçı'ya görev verirken; orta sahada İsmail Yüksek ve Kaan Ayhan'ı değerlendirdi..

Benzer özellikteki Emre Akbaba, Yusuf Yazıcı ve İrfan Can Kahveci'yi birlikte kullanan Vincenzo Montella; santrfor mevkiinde de Kenan Yıldız'ı oynattı..

Maçın hemen başında savunmamız uyuyunca Benjamin Henrichs'in pasında Leroy Sane Abdülkerim Bardakçı'nın adeta belini kırarak sağ taraftan içeri bıraktı; ayak koyan Kai Havertz'in vuruşunda top filelerimize gidince maça adeta 1-0 mağlup olarak başladık..

Almanya sağ kanadında oynayan Benjamin Henrichs'in bulunduğu bölge adeta bizim için maden gibiydi.. Önce Abdülkerim Bardakçı'nın derinlemesine pasında topla buluşan sol bekimiz Ferdi Kadıoğlu rakibi Jonathan Tah gelmeden çaktı ve Almanya'da Türk seyircisini ayağa kaldırdı..

1-1'den sonra bu kez Kaan Ayhan'ın orta sahadan içeri gönderdiği topta Yusuf Yazıcı'yı aşan topla buluşan Kenan Yıldız rakibi Benjamin Henrichs'ten kurtulup sağ ayağıyla Kevin Trapp'ın soluna çaktı.. Direğin içine çarpıp Almanya filelerine giden meşin yuvarlak soyunma odasına 2-1'lik üstünlükle gitmemizi sağlıyordu..

İlk yarının sonlarında sakatlanan Emre Akbaba'nın yerine Abdülkadir Ömür oyuna girerken; ikinci yarının başında İsmail Yüksek'in yerine Salih Özcan'ı içeri attık..

Oyuna giren Salih Özcan'ın rakip ceza sahasına yakın bir yerde Joshua Kimmich'e kaptırdığı topta Antonio Rudiger Florian Wirtz'e gönderdi; orta sahayı geçen Eintrach Frankfurt'un yıldızı Florian Wirtz'in pasında ceza sahamızın sağ tarafında meşin yuvarlağı önünde bulan Borussia Dortmund'un golcüsü Niclas Füllkrug Ozan Kabak'tan sıyrılıp kalecimiz Altay Bayındır'ın sağına bıraktı ve skor bir anda 2-2 oldu..

Golden sonra Salih Özcan'ın vuruşu direkten dönerken; kalecimiz Altay Bayındır Benjamin Henrichs ve Julian Brandt'ın vuruşlarında gole izin vermedi...

63'de Yusuf Yazıcı'nın yerine Barış Alper Yılmaz'ı; Ferdi Kadıoğlu'nun yerine Eren Elmalı'yı; İrfan Can Kahveci'nin yerine de Yusuf Sarı'yı oyuna aldık..

Abdülkerim Bardakçı'nın orta yapmak isterken Almanya'nın ilk golünü atan Kai Havertz'in elle müdahalesine VAR'da pozisyonu izleyen hakem Bartosz Frankowski "PENALTI" dedi; Yusuf Sarı kaleci Kevin Trapp'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı Alman kalecinin solundan filelere gönderince Berlin'de 3-2'lik üstünlüğü yakaladık..

Golden sonra Barış Alper Yılmaz'ın vuruşunu kaleci Kevin Trapp kurtarırken, Almanya'da Leon Goretzka; Serge Gnabry ve Marvin Ducksch değişiklikleri de fayda sağlamadı...

Berlin'de Almanya'yı 3-2 yendik..

Teknik Diirektör Vincenzo Montella'yla 3'te 3 yaptık...

Maçta bizim2 golümüzün; Almanya'nın 1 golünün de sağ taraftan birbirinin kopyası gibi olması dikkat çekici..

Maçı TRT1'den anlatan Özkan Öztürk kardeşimin Almanya deplasmanındaki özel maçta aldığımız 3-2'lik skora "Tarihi Galibiyet" demesi oldukça komik oldu... Zira adı üzerinde "HAZIRLIK MAÇI"..

Artık sırada deplasmanda oynayacağımız Galler mücadelesi var..

Grubumuzda bugün Ermenistan Galler'le 1-1 berabere kalırken; Letonya'yı deplasmanda 2-0'lık skorla geçen Hırvatistan 2'nci sıraya yerleşti..

Bakalım Galler deplasmanında neler yaşanacak?

Çarşamba gününün ilk saatlerinde görüşmek üzere..

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar