Milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, ikinci kez dünya şampiyonu oldu

Milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit, ikinci kez dünya şampiyonu oldu
Türkiye'nin, Avrupa ve dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk kadın güreşçisi Yasemin Adar, Sırbistan'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 76 kiloda milli güreşçimiz Yasemin Adar Yiğit, rakibini 6-0 mağlup ederek altın madalya kazandı.


Sırbistan’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası organizasyonun beşinci gününde devam ediyor. Milli temsilcimiz Yasemin Adar Yiğit, Stark Arena’daki günün son müsabakasında rakibini 6-0 mağlup eden milli güreşçi, kariyerindeki ikinci dünya şampiyonluğunu elde etti. Yasemin, Fransa’nın başkenti Paris’te 2017’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda da altın madalya kazanmıştı.

 

Dünya şampiyonu tek Türk kadın güreşçi olan Yasemin, Belgrad''da ikinci turda Kazak Gulmaral Yerkebayeva''yı 10-0 teknik üstünlükle, çeyrek finalde Japon Yuka Kagami''yi 4-2, yarı finalde de Ekvadorlu Genesis Reasco Valdez''i 4-3 yenmişti. Olimpiyatlarda madalya alan ilk Türk kadın güreşçi olarak tarihe geçmişti.

 


"KIZLARIMIZ İÇİN ROL MODEL OLMAYA ÇALIŞIYORUM"
Yiğit, "Çok mutlu ve gururluyum. 2017''nin ardından ikinci kez Sırbistan Belgrad''da dünya şampiyonu oldum. Türk kadınını her zaman en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Türk kadının gücünü göstermeye çalışıyorum. Arkamızdan gelecek olan genç kızlarımız var'''' diyen şampiyon güreşçi, "Onlar için rol model olmaya çalışıyorum. Çünkü ben bir idolüm. Benim önümde örnek alabileceğim kimse yoktu ve ben hep hayal kurarak mücadele etmeye başladım. Artık genç kızlarımızın da beni örnek alarak güzel şeyler başaracağımıza inanıyorum çünkü insanımız hep elle tutulur, gözle görülür birinin olmasını istiyor. İnşallah onlar da çok güzel şekilde yarın müsabakalarına devam edecekler. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar