Millet İttifakı EXPO 2021 Hatay Ankara lansmanında buluştu

Millet İttifakı EXPO 2021 Hatay Ankara lansmanında buluştu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen EXPO 2021 Hatay'ın Ankara lansmanına katıldı.

Akşener ve Kılıçdaroğlu’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş eşlik etti. 

Lansmanda Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO 2021 Hatay hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. 

Sunumun ardından konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hatay’ın dünya tarihi açısından da kadim bir kent olduğunu biliyoruz. Suriye’de yaşanan dramın Hatay’a maliyetini de biliyoruz. Şöyle bir sözüm var: En geç 2 yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla kendi ülkelerine uğurlayacağız. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında ülkemizi demokrasiyle taçlandıracağız. Bu ülkede inançlara, kimliklere saygıyı hep birlikte yeşillendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Tarih konusunda Hatay'ın bir kadim kent olduğunu sadece Türkiye için değil dünya tarihi açısından da önemli bir kent olduğunu biliyoruz.

Sayın başkan 900 bin Suriyeliye baktıklarını ifade etti. Suriye'de yaşanan dramın Hatay'a büyük maliyetler çıkardığını da ifade etti. Şöyle bir sözümüz var. En geç iki yıl içinde Suriyeli kardeşlerimizi davulla, zurnayla kendi ülkelerine yolcu edeceğiz. Onların kendi iradeleriyle, kendi ülkelerine gitmelerini isteyeceğiz. Hatay eski görkemli günlerine yeniden kavuşacak.

İhracat merkezi aynı zamanda. Olağanüstü bir ovası var. Güzel nehri, tarihi coğrafyası...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le İmparatorluğun saray arasındaki uyuşmazlık ilk olarak İskenderun konusunda çıkmıştır. İngiliz askerleri sarayın izniyle İskenderun'dan Orta Doğu'ya geçeceklerdir. Gazi Mustafa Kemal, o dönem Suriye'de görevlidir. Gazi bunu kabul etmez ve sarayı uyarır. Saraydan tekrar bir talimat gelmiştir 'İzin vereceksiniz' diye. Atatürk bu talimata uymamıştır. Dolayısıyla Hatay'ın böyle bir özelliği daha var. Hatay'ın korunması çok eskilerde...

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Zaten demokrasi ile taçlandıracak olanlar da Millet İttifakı'nın temel aktörleridir

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar