MHP’li Meclis Başkanvekili’nden çok konuşulacak gaf! Mikrofonun açık olduğunu unutunca ettiği küfür tüm salonda duyuldu

MHP’li Meclis Başkanvekili’nden çok konuşulacak gaf! Mikrofonun açık olduğunu unutunca ettiği küfür tüm salonda duyuldu
Meclis'te konuşma yaptığı sırada 'Kürdistan' kelimesini kullanan HEDEP'li Sırrı Sakık'a tepki gösteren TBMM Başkanvekili MHP'li Celal Adan, tartışma sonrasında mikrofonun kapalı olduğunu düşünerek küfür etti. Adan'ın ettiği küfür tüm salon tarafından duyuldu.

Türkiye 100. Yılına girmeye hazırlanırken, TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da söz alan HEDEP Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, cumhuriyetin ilk yıllarında ülkedeki etnik gruplar ve Atatürk'ün tutumu hakkında bir konuşma yaptı. Konuşmaya MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan müdahale etti ve aralarında bir tartışma çıktı. Yaşanan tartışma sonrası başka bir vekili kürsüye çağıran Meclis Başkanvekili Celal Adan mikrofonunun açık kaldığını unutup küfür etti.

"MUSTAFA KEMAL KÜRT MİLLETVEKİLLERİNİ ÇAĞIRIRKEN 'KÜRDİSTAN' DİYORDU"

Sırrı Sakık Meclis Genel Kurulu’nda, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir grup toplantısındaki "Lazistan" ve "Kürdistan" ifadelerini kullandığını belirterek, “MHP'nin, CHP'nin yöneticileri gitsinler Meclis'in gizli celselerine baksınlar, okusunlar. Orada Kürt kelimesini görecekler. Kürdistan'ı görecekler, Laziztan’ı görecekler, Çerkezleri görecekler. Mustafa Kemal bölücü müdür? Mustafa Kemal Kürt milletvekillerini çağırırken 'Kürdistan' diyordu" şeklinde konuştu.

"PEZ...LER YA"

Sakık’a cevap veren Meclis Başkanvekili Celal Adan ise “Buradan herhangi bir polemiğe girmek istememekle birlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti kurulurken, milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, merhametine kurşun sıkıp, askerimizi, polisimizi, Doğu ve Güneydoğu'daki sivil vatandaşlarımızı şehit edenlere ve onların adı PKK iken bir milletvekili 'Türk askerini PKK tükrükleriyle boğar' deseydi bu Meclis'ten canlı çıkamazdı. Mustafa Kemal'in devleti kurduğu dönemlerde” ifadelerini kullandı.

Bu kez Celal Adan’a cevaben yerinden söz alan Sırrı Sakık, "Benim söylediklerimi götürüp PKK ile özdeşleştirmeye, o noktaya çekmenin kimseye bir yararı yok" dedi.

Meclis Başkanvekili Celal Adan daha sonra, söz isteyen bir milletvekilini kürsüye davet etti. Bu sırada Adan'ın, mikrofonu kapattığını zannederek "Pez...ler ya" dediği duyuldu.

aa-20231024-32506841-32506819-tbmm-genel-kurulu.webp

CELAL ADAN KİMDİR?

Celal Adan, 10 Eylül 1951'de Ağrı'da doğdu. İlk ve Ortaokulu Ağrı “Tutak’ta, Liseyi Erzurum Yatılı Lisesinde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'ni bitirdi. 12 Eylül öncesinde MHP’de parti müfettişi ve eğitimci olarak görev yaptı. 21. dönem Doğru Yol Partisi ve 24, 25, 26, 27 ve 28. dönem MHP İstanbul Milletvekilliği görevinde bulundu. Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı.

12 Temmuz 2018 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili seçildi. 28. Dönemde de İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya girmeye hak kazandı. 28. Dönem de TBMM Başkanvekili seçildi ve TBMM Başkanvekili olarak halen görevini sürdürmekte.

Orman Yüksek Mühendisi, İMPA A.Ş. ve İNMAŞ Limited Şirketi sahibi ve yöneticisidir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar