MHP'li Baki Şimşek'ten Erdoğan'ı kızdıracak 'EYT' açıklaması!

MHP'li Baki Şimşek'ten Erdoğan'ı kızdıracak 'EYT' açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT’lilerle ilgili “Seçimi kaybetsem de bu işte yokum” açıklamasına MHP’den farklı yanıt geldi. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, "EYT sosyal bir dram haline dönüşüyor" dedi.

ÜMİT KARADAĞ - GÜNBOYU

“Emeklilikte Yaşa Takılanlar” uzun bir süredir Türkiye’nin en çok konuşulan gündem maddelerinden birisi. Muhalefet partileri EYT’lilere destek verirken, iktidarın ise bu konuda tavrı net. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT’lilere ilişkin, “Tutturmuşlar EYT. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman olsun. İskandinav ülkelerinin hepsi erken emeklilik sistemiyle battı. Herkes vaktinde emekli olmalı. Hem erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş arayacak, bu da işsizliğe öncü olacak. Bu hesap kötü, şer, zararlı bir hesaptır. Biz bunu politik hesaplarla yapmayacağız. Arkadaşlarıma söylüyorum beni bu yola asla teşvik etmeyin. Seçim kaybetsek de yokum. Bütün dünya bizim sistemimizi kendine uygulamaya çalışıyor bizdeki bazı köhne kişiler sistemi çökertmek için koşuyor” İfadelerini kullandı.

“EYT SOSYAL BİR DRAM HALİNE DÖNÜŞÜYOR”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’ten AKP’yi kızdıracak açıklamalar geldi. Şimşek, Bengütürk TV'de Cem Açıkgöz'ün sunduğu programa konuk oldu.

EYT ile ilgili soruyu yanıtlayan Şimşek, “Şu anda EYT bekleyenleri işe almıyorlar. Özellikle sağlık hizmetinden faydalanamıyor dolayısıyla hizmet süresinin dolduranların bütün vatandaşları sağlık hizmetlerinin ı kapsamasını istiyoruz. Bu bir an önce çözülmeli yoksa sosyal bir drama dönüşüyor. EYT ile ilgili gereken yapılmalıdır" diye konuştu.

“BÜYÜK YÜK ÇIKACAĞINI TAHMİN ETMİYORUM”

"Biz sahada dolaşırken vatandaşlarla birebir her oturduğumuz ortamda 1 tanesi karşımıza çıkıyor” diyen Şimşek, "Beni bu yaştan sonra kimse işe almıyor diyor. Bu kademeli olur. Zaten devlet memuru olanlar çoğu EYT'de çıksa da emekli olmaz. Ben o kadar büyük boyutta bir yük çıkacağını da tahmin etmiyorum. Çünkü devlet memuru sözün gelişi 6 bin lira maaş alıyor. Emekli olduğunda bunun maaşı 3 bine düşüyor. Dolayısıyla 65 yaşını doldurmamış devlet memurlarının EYT çıksa da emekli olmayacaklar" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar