MHP'de Ömer Halisdemir depremi: 2 isim ihraç edildi

MHP'de Ömer Halisdemir depremi: 2 isim ihraç edildi
Tokat'ta Sulusaray Belediye Meclisi'nde alınan kararla "Ömer Halisdemir Caddesi"nin isminin değiştirilmesi kararı Valilik tarafından iptal edildi. Gelişme sonrası MHP, belediye meclisinde bulunan iki kişinin parti ile ilişkisini kesti.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde Belediye Meclisi, 15 Temmuz darbe girişimine karşı mücadele eden ve yaptığı kritik hamleyle sembolleşen kahramanlardan biri olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismini taşıyan caddenin adını değiştirerek ilçede 4 dönem belediye başkanlığı yapan Şahin Hasgül'ün ismini vermişti.

TOKAT VALİLİĞİ KARARI İPTAL ETTİ

Tokat Valiliği, konuyla ilgili bir açıklama yaparak Belediye Meclisi kararının iptal edildiğini duyurdu.

MHP'DEN 2 İSME İHRAÇ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ise belediye meclisi kararı ve Tokat Valiliğinin iptali üzerine Sulusaray Belediye Meclisi'nde bulunan iki üyenin parti ile olan bağlantısını kesti.

MHP Tokat İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tokat İli Sulusaray İlçe Belediyesi tarafından 'Şehit Ömer Halisdemir Caddesi'ne ilişkin olarak şehidimizin isminin yerine söz konusu caddeye başka bir isim verilmesine' ilişkin alınan karar bugün birçok basın yayın kuruluşunda yer almış ve kamu vicdanını yaralamıştır.

Bu talihsiz karar her ne kadar Tokat Valiliği'nin Kamu vicdanını yaralayan ve asla kabul edilmesi 07.10.2023 tarihli ve 36364 sayılı kararı uyarınca iptal edilmiş olsa da; mümkün olmayan bu kararda başka belediye meclis üyeleriyle birlikte imzası bulunan Sulusaray Belediyesi'nin MHP'li iki belediye meclis üyesinin partimizle ilişkilerinin kesilmesine ve istifalarının istenilmesine karar verilmiştir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar