''Bu sezon tarihi uygulamalara tanıklık edeceğiz''

''Bu sezon tarihi uygulamalara tanıklık edeceğiz''
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile MHK'nin yeni başkanı Sabri Çelik MHK Yaz Semineri'nin açılış töreninde konuştu.

''Bu sezon tarihi uygulamalara tanıklık edeceğiz''

MHK Yaz Semineri''nde ilk önce MHK Başkanı Sabri Çelik söz aldı. Çelik yeni döneme dair yaptığı açıklamada "Süper Lig atamalarını hibrit sistemle yapacağız. Bu sezon tarihi uygulamalara tanıklık edeceğiz. Ayrı bir VAR kadrosu kuracağız. Gerekli olduğunda diğer ülkelerden VAR hakemi devreye girecek. Sezon boyunca uygulayacağımız VAR çizgisi, UEFA''nın uyguladığıyla aynı olacaktır" diye konuştu.

MHK Başkanı Sabri Çelik''in ardından konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi hakem tartışmalarını olumluya çevirmek istediklerini ve yenilikleri anlattı.

"YABANCI HAKEM GETİRME TARAFTARI DEĞİLİZ"

Büyükekşi, "Son dönemde Türk hakemleri, hiç olmadığı kadar tartışmaların odağında kaldı. Bu sezon bunları olumluya döndüreceğiz. Prensip olarak yabancı hakem getirme taraftarı değiliz. "Hakemlerimize 10 ayrı testi içeren psikoteknik testler yapılıyor. Bunlar Üniversite hocalarımız tarafından ayrı ayrı analiz edilecek. Hakem atamalarında da modern yazılımlardan faydalanarak insan inisiyatifini azaltacağız" dedi.

"HER HAKEM KENDİ ALANINDA UZMANLAŞACAK"

Sahada görev yapan hakemlerle VAR''da görev yapanları ayırdıklarına değinen Başkan Büyükekşi, "VAR ve saha hakemlerini ayırma kararı aldık. Prensip olarak yabancı hakem getirilmesi değil, ihtiyaç olması durumunda VAR hakemi getirilmesi kararı aldık. Hakemlerimizin bu konuda çok daha iyi deneyimleri olacaktır. Her hakem kendi alanında uzmanlaşacak. VAR hakemi ile saha hakemi arasında ücret olarak da fark vardı. Bunu da ortadan kaldırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

HAKEM MAAŞLARINA ZAM YAPILDIĞINI AÇIKLADI

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi 2017 yılından bugüne kadar yapılmayan ücret zamlarında da iyileştirmeler yaptıklarını belirtirken; "Birlikte yepyeni standartlar inşa edeceğiz. Bunu yaparken teknolojiden azami şekilde istifade edeceğiz. Böylece haksız eleştirilere karşı hakemlerimizi koruyacağız." sözlerine yer verdi. 

VAR HAKEMLERİ VE MAÇ YÖNETEN HAKEMLER AYRILDI

"Hakemlik müessesinde geçtiğimiz sezon olumsuz kırılmalar oldu. Bunları ortadan kaldırmak için güven sistemini kazandırmamız lazım. Hakemlerin öz güvenini yükseltmemiz lazım. Yeni bir sayfa açıyoruz. Klasmanları dondurduk, 14 Kasım''a kadar gösterecekleri performansa göre hareket edeceğiz. Gözlemci ve temsilciler için de aynı şey geçerli. Güzel bir seminer olacağını düşünüyoruz. Dünyaca ünlü, UEFA''nın bize temsil ettiği, hem saha hakemliği hem de VAR hakemliği için hocalarımızla anlaştık. İstanbul Üniversitesi ile yaptığımız protokolle, seçilmeden önce bir konu söylemiştim, o da hakemlerin psikoteknik testleri yapılmasıydı. Takım çalışması, vücut dili, liderlik, stres altında çalışma gibi."

FIRAT AYDINUS''A JEST YAPILDI

Çelik, ayrıca MHK yapılanması hakkında bilgiler vererek "Yabancı hakem eğitimcimiz UEFA Hakem Kurulu Başkanı Yardımcısı Hugh Dallas oldu. Bu konuda TFF ile kendisi anlaştı. 12 yıldır UEFA Hakem Kurulu''ndan çalışan Dallas''ın tecrübelerinden yararlanacağız" şeklinde konuştu. Törenin ardından hakemliği bırakan Fırat Aydınus''a jest yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar