MGM duyurdu! İstanbul’a beklenen kar yağışı geliyor!

MGM duyurdu! İstanbul’a beklenen kar yağışı geliyor!
İstanbul için dört gözle beklenen kar yağışı sonunda geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalarda, ülke genelinde hava sıcaklığının ortalama 2 ile 4 derece düşmesi beklendiği ifade edildi.

KIŞ İSTANBUL'A ÇOK SERT GELİYOR!

MGM nin yaptığı açıklamada özellikle Marmara Bölgesi’nde yoğun sis ve yer yer pus olması da büyük olası görünüyor. 

Geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde son yılların en sıcak Aralık’ı yaşanmış olsa da Türkiye’de kış kuraklığı olduğunu söylemek mümkün. Ancak bu hafta sonu daha soğuk zamanların yaşanması oldukça yakın. 

Özellikle öngörülere göre; gelecek hafta Salı ve Çarşamba itibariyle Türkiye daha yağışlı ve soğuk günlere kavuşarak, kar ve yağmuru beraberinde getirecek.  12 Ocak itibariyle daha yoğun ve sağanak yağışların yaşanması, hiçte sürpriz olmayacak.

Meteoroloji Uzm. Güven Özdemir “İstanbul’a kar yağışı” için tarih verdi!

Meteoroloji Uzm. Güven Özdemir yaptığı son açıklamada; “Son zamanlar aman. Aman soğuk geçmese de, 15 Ocak itibariyle soğuk hava dalgası kendisini hissettirmeye başlayacak. Bu tarihler itibari ile İstanbul’un kar yağışı alması da oldukça olası. Ancak çok yoğun bir kar yağışının ilk tarihlerde olması da şuanlık söz konusu değil.” İfadelerini kullandı.

Meteoroloji Uzm. Güven Özdemir açıklamasını; “Tabii Ukrayna ve Sibirya’da da mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklık söz konusuydu. Ardından yaşanan ani ısı düşüsüne bağlı ise basınç değişikliği yaşandı ve kış kendisini hissettirdi. Aynı burada olduğu gibi Ukrayna ve Sibirya üzerinde alçak basınç sisteminin değişikliğe uğraması durumunda tüm bu senaryolar değişebilir ve kar yağışı gelebilir. Ama çok uzun bir süre devam edecek bir soğuk hava dalgası görünmüyor şimdilik” diyerek noktaladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar