Meyvelerin Kralı: Tanesi bir aylık demir ihtiyacını karşılıyor... Uyku problemini çözüyor

Meyvelerin Kralı: Tanesi bir aylık demir ihtiyacını karşılıyor... Uyku problemini çözüyor
Tropikal meyveler Türkiye'de çok fazla bilinmiyor. Ancak durian adlı tropikal meyve insanların vücutlarının 1 aylık demir ihtiyacını karşılıyor.

Tropikal bir meyve olan durian halk arasında 'Meyvelerin Kralı' olarak da biliniyor. Kendine özgü tadı ve dokusuyla bilinir. Güneydoğu Asya'ya özgü olan bu meyve, Türkiye'de bilinmese de, sağlık açısından birçok faydası bulunuyor.

durian.jpg

İç kısmı tatlı ve yumuşak olan durian meyvesi, tat, tuzlu ve hafif acı karışımıyla tanımlanan benzersiz bir lezzete sahip. Ayrıca doğal bir uyku hapı olarak kabul edilen durian meyvesi, triptofan adlı bir amino asit içermektedir. Bu asit, melatonin ve serotonin salgılanmasını destekleyerek uzun süreli uykusuzluk çeken kişilere yardımcı olabilir, bu nedenle yatmadan bir saat önce tüketilebilir.

Healthline yazarlarına göre, manganez açısından zengin olan durian meyvesi güçlü bir antioksidandır ve vücudun günlük demir ihtiyacını karşılayarak kırmızı kan hücrelerinin üretimine destek olabilir. Aynı zamanda kemik ve kas yapısını güçlendirir, hastalıkların oluşmasına neden olan durumları azaltabilir.

durian-2.jpg

Durian meyvesi, sinirleri yatıştırıcı etkisi ile epilepsi hastalarına da fayda sağlıyor. Folik asit bakımından zengin olması nedeniyle motor hareketlerini geliştirme konusunda etkili oluyor.

Bu tropikal meyve, içerdiği bakır sayesinde kan hücre üretimine katkıda bulunur ve elektrolit özelliği ile kan basıncının kontrolüne yardımcı oluyor. Ayrıca, eski çağlarda yaraları temizlemek için kullanılan kabuğunun cilt parlaklığını artırdığı ve hücre yenilemesini sağladığı belirtiyor.

durian-3.jpg

Durian meyvesi aynı zamanda B vitamini kompleks grupları (B5, B6, B1 vitamini) açısından zengin bir içeriğe sahipt ve potasyum bakımından oldukça zengin. Sonuç olarak, bu tropikal meyvenin sağlık açısından birçok olumlu özelliği bulunuyor.

KOKUSUNA DİKKAT EDİN

Durian meyvesinin en kötü özelliği ise kokusu olarak biliniyor. Anadolu Ajansının aktardığına göre meyvenin kokusu yüzünden uçak rötar yapmış ve herkes uçaktan inmiş.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar