Metin Uca kimdir, neden öldü? Ünlü sunucu hayatını kaybetti! Metin Uca aslen nereli ve kaç yaşındaydı?

Metin Uca kimdir, neden öldü? Ünlü sunucu hayatını kaybetti! Metin Uca aslen nereli ve kaç yaşındaydı?
Ünlü tiyatrocu, yazar ve sunucu Metin Uca, geçirdiği kaza sonrası tedavi gördüğü hastanede entübe edilmişti. Menajeri, Uca'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Peki Metin Uca kimdir, neden öldü? İşte hayatı ve hakkında merak edilenler...

Ünlü sunucu Metin Uca, geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği kaza sonrası Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Taburcu edilmesi beklenen ünlü sunucu ameliyata alınmış ve entübe edildiği açıklanmıştı. Menajeri Kübra Kalem Baykara, son olarak Metin Uca'nın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Baykara sosyal medya hesabı üzerinden Uca hakkında "Metin Uca'mızı kaybettik. Kalbimiz acıyor." paylaşımında bulundu.

METİN UCA KİMDİR?

Metin Uca, 1961 senesinde Hakkarili bir baba ve Söğütlü bir annenin büyük çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Küçük bir bürokrat ailesinin çocuğu olarak büyümüş ve ömrünün büyük bölümünü Ankara ve İstanbul’da sürdürmüştür.

Ünlü isim ilk, Orta ve Lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Uca, Kimya Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Tiyatro ve gazetecilik eğitimleri almıştır.

1987 yılında Anadolu Ajansı’nın sınavını kazanarak muhabirlik hayatına başlamıştır. 1999 – 2000 yıllarında TRT’ de televizyoncu olarak çalışmaya başlamış ve kuruluşundan itibaren Kanal D Ankara bürosunda muhabir olarak çalışmıştır. Anadolu Ajansı, TRT, Kanal D, Milliyet EP Dergisi, Show TV, ATV ve Star televizyonlarında muhabir ve programcı olarak görev almıştır.

1999-2003 seneleri arasında Türkiye’nin en özgün ve eğlenceli sabah haber şovu Günaydın Türkiye’yi Star ekranlarında sunmuştur. 700 bölüm yayınlanan Passaparola ve TRT’de 180 bölüm yayınlanan Miras adlı programların sunucusu ve yaratıcı ekibinde yer almıştır.

Metin Uca’nın, Her Tuzluğum Var Diyene Hıyarla Yetişemedim, Yes Yerine Orrayt Demek Caiz midir Hocam, Tüh, Alışmadık Gözde Lens Durmaz, Her Book’a Maydanoz kitapları bulunmaktadır.

Uca'nın bekar olduğu bilinmektedir ve çocuğu da bulunmamaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar