Meteoroloji'den üç şehre yoğun kar yağışı uyarısı

Meteoroloji'den üç şehre yoğun kar yağışı uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmeye göre üç il için çığ, don ve buzlanma uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Siirt, Şırnak ve Batman illerinde kuvvetli yağış ve yüksek kesimlerde kar yağışı beklendiği öğrenildi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, bugün etkisini gösterecek olan yağışın Cuma gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

SEL VE ÇIĞ UYARISI YAPILDI

Yapılan uyarıda, özellikle belirli bölgelerde yoğun kar yağışı, görüleceği öngörülürken sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği de belirtildi.

20 SANTİMETRE VE ÜZERİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre "Cuma gece saatlerine kadar Batman, Siirt merkez, Baykan, Tillo, Eruh, Kurtalan ve Şırnak’ta merkez, Cizre, Silopi, Güçlükonak, İdil kuvvetli yağmur ve sağanak, Siirt Şirvan, Pervari ve Şırnak’ın doğusunda Uludere, Beytüşşebap bölgesinde yer yer yoğun şekilde 20 santimetre ve üzeri kar yağışı görülecek.

Öte yandan sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı olan kesimlerde buzlanma ve don olayı, karla kaplı yüksek ve dik yamaçlı kesimlerinde çığ tehlikesi ile kuvvetli rüzgarla beraber tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyarı yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar