Bu illerde yaşayanlar dikkat: Sağanak yağış geliyor!

Bu illerde yaşayanlar dikkat: Sağanak yağış geliyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre bugün yurt genelinde bulutlu ve yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. Yağışın özellikle akşam saatlerinde 19:00 ile 20:00 arası şiddetini artıracağı yönünde uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ocak ayının üçüncü pazar gününde yurt geneli için sağanak yağış uyarısı yaptı. Alınan bilgilere göre yurt genelinde sağanak yağış beklenen iller ise şöyle: Gümüşhane, Bayburt, Adıyaman, Aydın, Manisa, Şanlıurfa, Muğla, Denizli, Gaziantep, Kilis, Antalya.

Marmara''nın kuzey ve batısı, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu''nun batısı, Gümüşhane, Bayburt, Adıyaman çevreleri, Aydın''ın güneyi, Manisa''nın doğusu, Şanlıurfa''nın batısı, Muğla, Denizli, Gaziantep ve Kilis çevreleri, Antalya''nın batı kesimlerinde bu akşam saatlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak olması beklenirken, bazı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi de tahmin ediliyor. İşte o bölgeler: Doğu Anadolu''nun batısı, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile Güneydoğu Anadolu''nun batı kesinlerinde ve özellikle yüksek kesimler.

Son günlerde ülke genelinde hakim olan sisli havanın bazı bölgelerde devam edeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde yer yer sis ve pus bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Bu pazar da mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR

Genellikle doğu ve güneydoğu, Marmara ve Akdeniz Bölgesi''nde kuzey yönlerden hafif ve ara ara orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bu akşam saatlerinde itibaren Doğu Akdeniz''de doğu ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (40 - 60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar