Meteoroloji'den kritik uyarı! Soğuk hava geri mi dönüyor?

Meteoroloji'den kritik uyarı!  Soğuk hava geri mi dönüyor?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamalarına göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde hafta ortasına kadar 4 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşeceğine dikkat çekildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) 28 Şubat-6 Mart haftasına ait hava durumu tahminlerine göre hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde hafta ortasına kadar 4 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek.

GECE SAATLERİNDE MARMARA'NIN KUZEYİ İLE...

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzeybatısı ile zamanla kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Marmara’nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyılarının, Pazar Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Eskişehir ve Kayseri’nin kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR BEKLENİYOR 

Yağışların genellikle yağmur, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Eskişehir ve Kayseri’nin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ BULUNMUYOR 

Bu gece ve Pazar sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan kesimlerde çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar