Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde etkili olacak

Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde etkili olacak
Meteoroloji'den yapılan uyarı göre, ülke genelinde akşam saatlerinden itibaren Kuzey Afrika ve Suriye kaynaklı toz taşınımının etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, yarın Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı etkili olacak. Cumartesi günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da etkisini sürdürecek olan toz taşınımının pazar sabahından itibaren yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımının Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'da orta kuvvette, Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli, diğer bölgelerde ise hafif veya zaman zaman orta kuvvette olacağı öngörülüyor. Hava kalitesinde düşüş, görüş mesafesinde azalma, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık sorunlarına karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

YURDUN BATISI İÇİN FIRTINA UYARISI

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü batı kesimler için fırtına uyarısında bulundu. Yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olması beklenen rüzgarın İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli, yüksek kesimlerde ise fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde ise güney ve güneydoğudan kuvvetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtına etkili olacak.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın Marmara ve Kuzey Ege'de cumartesi öğle saatlerinden sonra, Batı Akdeniz'de ise cuma akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi öngörülüyor. Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar