Meteoroloji'den 11 ile sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji'den 11 ile sarı kodlu uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 11 kentte şiddetli yağış ve fırtınaya karşı sarı kodlu alarm verdi. Yetkililer ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında rüzgara karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarılarda bulundular.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durum raporunu paylaştı. Meteorolojinin sarı alarm koduyla paylaştığı tahmin raporunda Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir, Manisa, Yalova''da şiddetli rüzgar; Giresun, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon''da da gök gürültülü sağanak bekleniyor. 

Marmara Denizi’nde de öğle saatlerinden itibaren rüzgar beklendiği kaydedildi. Kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden fırtına şeklinde esmesi beklenirken; rüzgarın gece saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU KARADENİZ İÇİN YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Ordu, Giresun ve Samsun''un doğu çevresi (Salıpazarı) ile öğleden sonra da Trabzon ve Rize''de sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca Giresun''un ve Trabzon''un doğusu ile Rize kıyılarında yağışların çok kuvvetli olacağı bekleniyor.

FIRTINA BEKLENİYOR

Marmara, Ege, Akdeniz''in iç kesimleri ve İç Anadolu''nun güney ve doğusunda kuzey yönlerinden kuvvetli; Marmara''nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova) ile Kuzey Ege''nin kıyı kesiminde (İzmir, Manisa''nın batısı) kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden yer yer fırtına ve kısa süreli olarak da kuvvetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.

Yetkili isimler, meydana gelme ihtimali bulunan sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamlar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzlukların yaşanmaması için dikkatli olunması ve tedbir alınması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. 

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Marmara Denizi’nde rüzgarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor" ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar