Metaverse kullanıcı sayısı için Mark Zuckerberg tarih verdi

Metaverse kullanıcı sayısı için Mark Zuckerberg tarih verdi
Meta'nın kurucusu ve CEO'su olan Mark Zuckerberg, Metaverse teknolojisinin kullanıcı sayısının 1 milyara ulaşacağı tarihi açıkladı.

Şirketinin ismini Meta olarak değiştiren Zuckerberg, geleceğin sanal evrende geçeceğini düşünüyor. Özellikle yeni neslin ilgisini çeken Metaverse''in yakın bir gelecekte milyarlarca kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

Dijital içerik satın alımının şirket için büyük bir gelir kapısı olduğundan bahseden Zuckerberg, Meta’nın gerçeklik laboratuvarının gelişmesi için bunun büyük bir koz olduğunu vurguladı. Şu ana kadar milyarlarca dolar harcanan AR ve VR laboratuvarı, satın alımlarla daha da güçlenecek.

2030 YILINA İŞARET ETTİ

Bu konu üzerinde tekrar duran Zuckerberg; modern akılı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların Metaverse’e erişmek için yeterli olduğunu yineledi. Şirketin, 2030 yılında 1 milyar Metaverse kullanıcısı göreceğimizi söylemesinin arkasında bu açıklama yer alıyor.

Meta şu anda içerik üreticilerden herhangi bir ücret ya da komisyon almıyor. Bunun amacı, içerik oluşturucularını sanal evrene destek olmaya teşvik etmek. Gerçeklik laboratuvarlarına milyarlarca dolarlık yatırımlar yapılıyor olsa da bunun faturası şimdilik içerik oluşturuculara kesilmiyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar