Metaverse kara paranın paravanı mı?

Metaverse kara paranın paravanı mı?
Bazı suç örgütlerinin sanal evren Metaverse'te kara para aklayarak milyarlar kazanabileceği konusuna uzmanlar dikkat çekti.

Metaverse''te NFT''leri kullanımında bulunarak bazı şüphelilerin 1 milyar dolarlık kara para aklama planlarının yetkililer tarafından bozulduğu bildirildi.

The Sun Gazetesi’ne konuşan First AML (kara para aklamayı önleme) şirketinin ortağı Bion Bhedin, suç örgütlerinin kara parayı uluslararası hesaplara gizlice taşımak için "World of Warcraft" veya "Roblox" gibi görünüşte masum olan çevrim içi oyunları kullandığını söyledi.

Bhedin "Yasadışı faaliyetlerden veya çalıntı kredi kartlarından elde edilen parayı oyunun sanal para birimine çevirebilirler. Metaverse''te de bu yapılabilir" dedi. Bion Bhedin, başka bir kullanıcıdan sanal bir şey satın alarak Metaverse''ten çekilen dijital paranın gerçek para birimine dönüştürülerek denizaşırı ülkelere gönderilebileceğini aktardı.

‘TRANSFER İÇİN İYİ BİR YOLDUR’

Metaverse''te binlerce sahte profil ve gizli kripto işlemi kullanan bir dijital kumarhanenin tehlikesine karşı uzmanlardan uyarı geldi. ABD''li eski savcı John Bandler''a göre de Metaverse''te ne kadar para biriktirilebileceğinin ve taşınabileceğinin üst sınırı bilinmiyor. Metaverse üzerinden kara para aklama olasılığının "sonsuz" olduğunu ifade eden Bandler, "Örneğin, sanal dünyada hayali bir ev yaratabilir ve onu gerçek değerinden satabilirsiniz ve bu para transferi için iyi bir yoldur" diye konuştu. Metaverse için INTERPOL (Uluslararası Polis Teşkilatı) gibi bir kurum olmadığı konusunda da uyaran uzmanlar, dijital suçluları takip etmenin ve engellemenin zor olacağını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar