Mesajında kimi hedef aldı? Selahattin Demirtaş'tan HDP'ye sert sözler

Mesajında kimi hedef aldı? Selahattin Demirtaş'tan HDP'ye sert sözler
Yeşil Sol Partisi ile seçim giren HDP sadece 61 milletvekili çıkarırken, parti içi eleştiriler de gelmeye devam ediyor. Son olarak tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, partisini sert bir dille hedef aldı.

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi adı altında giren HDP'nin, 2018 yılında yüzde 11,7 olan oy oranı, yüzde 8,8'e düştü. Düşüş sonrası parti içi eleştiriler de devam ediyor.

Artıgerçek'te yer alan habere göre Demirtaş'ın HDP'ye yönelik eleştirileri şöyle:

AKP-MHP iktidarı ise 2014 yılından yani çöktürme planının hayata geçirilmeye başlandığı günden bu yana uygulanan stratejinin parçası olarak özellikle son beş yıldır bir tür mühendislik yapıyor.

Genel durum böyleyken eğer 63 milyon seçmenin olduğu bir ülkede 'Milletvekilliği seçiminde yüzde 15’i aşacağız, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de muhalefet adayının yüzde 50’yi geçmesini sağlayacağız' diyorsanız seçime bir ay kala başlattığınız ve profesyonellikten uzak, bir yöre derneğinin seçim çalışması gibi amatörce bir yaklaşımla başarılı olamazsınız.

Bu vesileyle bazı konulara açıklık getirmekte yarar görüyorum. Son beş yıldır HDP Genel Merkezi'ne yazdığım mektuplarla, gönderdiğim mesajlarla ve makalelerimle bu gerçeği anlatmaya çalışıyorum fakat her seferinde, sesim yankılanıp bana geri dönüyor. Yaşanan birçok şey var ve bunları halka yansıtmayı doğru bulmadığım için kurumları işletmeye gayret ediyorum. Ne yazık ki çoğu zaman da kurumlar işlemiyor.

Bize önyargıyla bakan tüm toplumsal kesimlere ulaşabilmek için cezaevinden olağanüstü çaba sarf ettim. Yaklaşık beş bin kişiye mektup ve kart yazdım, binlerce tweet, yüzlerce makale ve röportaj ile HDP’ye kendi imkanlarımla alan açmaya çalıştım. Çünkü çok büyük bir boşluk vardı ve kimse de bu boşluğu doldurmayı denemiyor ya da denese bile başaramadı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Öne Çıkanlar