Merve Dizdar'a Cannes en iyi kadın oyuncu ödülü: Konuşması damga vurdu

Merve Dizdar'a Cannes en iyi kadın oyuncu ödülü: Konuşması damga vurdu
Merve Dizdar, 76. Cannes Film Festivali'nde yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Dizdar, konuşmasında kazandığı ödülü "Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" dedi.

Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmeni olduğu "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki "Nuray" rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.

"TÜM KIZ KARDEŞLERİME ARMAĞAN EDİYORUM"

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü alan Merve Dizdar konuşmasında, "Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum" dedi.

KURU OTLAR ÜSTÜNE FİLMİ NE ANLATIYOR?

Kuru Otlar Üstüne filmi, zorunlu hizmetini Türkiye'nin ücra bir köyünde tamamlayan ve başka bir öğretmen olan Nuray ( Merve Dizdar ) ile karşılaşana kadar ayrılabileceğine dair umudunu yitiren genç resim öğretmeni Samet'i (Deniz Celiloğlu) konu ediniyor.

FİLM TÜRKİY'DE 12 TEMMUZ'DA VİZYONA GİRECEK

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği "Kuru Otlar Üstüne" filmi, 12 Temmuz 2023'te sinemalarda gösterime girecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar