Mersin'de 15 sokak kedisinin zehirlendiği iddia edildi!

Mersin'de 15 sokak kedisinin zehirlendiği iddia edildi!
Mersin'in Yenişehir ilçesinde çevre halkın beslediği 15 kedinin, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Mahalle olayın ardından ayağa kalktı.

Yenişehir ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, yıllardır besledikleri kedilerin ortadan kalktığını fark ederek aramaya başladı. Mahalle sakini Zeliha Güler (57), sokak başlarında kedilerin ölüleri ile karşılaşınca zehirlendiklerini iddia etti. 

uuu.jpg

'HER SOKAKTA KEDİ ÖLÜSÜ BULUYORUZ'


Duruma tepki gösteren Güler, "9 yıldır burada bir firmada aşçı olarak çalışıyorum. Bir hayvansever olarak çöpün kenarından karınlarını doyurmaya çalışan kedileri kendi imkanlarımızla besliyorum. Yılbaşından sonra işe geldiğimde beslediğim bütün kedilerin yok olduğunu gördüm. Çevrede arama yaptığımızda kedi ölümleri ile karşılaştık. Hala da cansız kedi buluyoruz. Dün bir tanesini gördüm, çöpe atmışlar, üzüntüden bakamadım. Beslemiş olduğum bir anne idi. Çok üzüldüm. 15'e yakın kedimiz kayboldu. Bunu kim yaptıysa Allah'a havale ediyorum. Hangi vicdan buna el verir. Hala yavrularımızın ölüsünü buluyoruz" şeklinde konuştu. 

 

yillardir-besledikleri-15-sokak-kedisinin-zehirlenerek-olduruldugu-iddiasi-5899-dhaphoto2.jpg
"KUŞLAR DA ZEHİRLENİYOR"


Kedilerle birlikte zehirli yiyeceklerden yiyen kuşların da öldüğünü söyleyen Güler, "Sokakta hayvan kalmadı. Tecrübeli anneler uzaklaşmış yememiş, ama yavruların çoğu öldü. Bunları yapanları vicdana, merhamete davet ediyorum. Burada hayvan beslemeyin, tembelliğe alıştırıyorsunuz diyorlar. Biz zaten hayvanların doğal yaşam alanlarını katletmiş durumdayız. Bizim ne kadar hakkımız varsa onların da hakkı var. Allah'ın yarattığı canı Allah alır, lütfen biraz merhamet edin" dedi. 
 

yillardir-besledikleri-15-sokak-kedisinin-zehirlenerek-olduruldugu-iddiasi-5899-dhaphoto4.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar