Mersin Erdemli'de üretilen Propolise ilgi gittikçe artıyor!

Mersin Erdemli'de üretilen Propolise ilgi gittikçe artıyor!
Mersin'in Erdemli ilçesinde Korona virüsten sonra bağışıklık sistemini güçlü tutan ‘propolis’e ilgi arttı. Macun şeklinde olan ‘propolis’in litresi 10 bin TL'den satılıyor

Korona virüsten sonra antibiyotik özelliğe sahip ve bağışıklık sistemini güçlü tutan propolis, vatandaşlar tarafından büyük rağbet görmeye başladı. Mersin'de Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Arıcılık Eğitmeni Zeynep Yıldız Mavi, “Her yıl temmuz ve ağustos aylarında Toros Dağları’nın 2000 rakımdan yükseklerde arı kovanlarından elde edilen propolisler, aralık- ocak- şubat aylarında bir dizi işlemlerden geçirilerek sıvılaştırılıyor. Sıvılaştırılan propolisin litresi şu anda 10 bin TL’den satılıyor." dedi.

bagisiklik-sistemini-guclendiren-propolis-litresi-10-bin-liradan-alici-buluyor-6970-dhaphoto6.jpg

"TALEBE YETİŞEMİYORUZ"


Son zamanlar korona virüs nedeniyle insanların propolise büyük ilgi olduğunu belirten Mavi," Bu yıl satış rekoru kırdı diyebiliriz. Propolisin insan vücuduna saymakla bitmeyen faydası var. En önemlileri; kanser, mide rahatsızlığı, ağız içi yaralar, diş eti rahatsızlıkları, mide rahatsızlığı, bağırsak rahatsızlığı ve hücre yenileme gibi büyük faydası olan bir madde. Onun için daha önceki yıllarda satmakta zorlandığımız propolis talebine bu yıl yetişemiyoruz. Sıvı halde litresi 10 bin liradan alıcı bulan propolis, günde insan kilosunun onda biri kadar damla şeklinde tüketilerek alınabilir” ifadesini kullandı.

bagisiklik-sistemini-guclendiren-propolis-litresi-10-bin-liradan-alici-buluyor-6970-dhaphoto2-001.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar