Merkez Bankası'ndan 'Türk Lirası ne kadar değersizleşti' verisi

Merkez Bankası'ndan 'Türk Lirası ne kadar değersizleşti' verisi
Yaşanan ekonomik krize yapılan müdahaleler enflasyon oranlarını artırmaya devam ederken, Türk Lirası da bu süreçte değer kaybetmeye devam ediyor. Merkez Bankası'nın verileri bu oranın ne durumlara geldiğini gösterdi.

MERKEZ BANKASI'NDAN 'TÜRK LİRASI NE KADAR DEĞERSİZLEŞTİ' VERİSİ

Ekonomistlerin tabirleriyle kötü yönetilen ekonomi nedeniyle Türkiye halkı her geçen gün daha zor duruma düşmeye başladı. Üretim yerine tüketim öncelikli bir ülke hale getirilen Türkiye''nin dışa bağımlılığı sebebiyle herhangi bir ürünün fiyatı sadece bir gece içerisinde ciddi oranlarda artabiliyor. Bundan bir sene öncesine baktığımız da ise bu oran o üzün de yüz katını geçiyor. Türkiye''de son yıllarda üst üste yaşanan devalüasyonlar nedeni ile Türk lirası diğer para birimleri karşısında neredeyse en derine saplandı.

MERKEZ BANKASI VERİLERİ ACI GERÇEĞİ GÖSTERDİ

Vatandaşın gündelik hayatta net bir şekilde hissettiği Türk Lirası''nın değer kaybını, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  yayımladığı geçici veriler ile de doğrulamış oldu.

Öyle ki , 2003=100 bazlı reel efektif döviz kuru endeksi, TÜFE bazında ağustosta bir önceki aya kıyasla 1,05 puan azalarak 52,84''e indi. Böylece reel efektif döviz kuru son 7 ayın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Endeks, temmuzda 53,89 düzeyinde bulunuyordu.

Bu dönemdeYurt İçi Üretici Fiyat Endeksi bazında reel efektif döviz kuru endeksi de 1,07 puan azalışla 84,45''ten 83,38''e geriledi.

Ayrıca Türk lirasının değeri, ağustosta 2021''in aynı ayına göre tüketici fiyat endeksi bazında 9,33 puan azalırken,Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi bazında ise 3,95 puan arttı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar