Merkez Bankası'ndaki değişim borsaya nasıl yansıdı? Ünlü ekonomist Zelyut açıkladı

Merkez Bankası'ndaki değişim borsaya nasıl yansıdı? Ünlü ekonomist Zelyut açıkladı
Merkez Bankası'nda 3 başkan yardımcısı görevden alınırken, yerine 3 yeni isim atandı. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, yeni atamaların borsaya yansımasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ZÜLEYHA ÖNCÜ-GÜNBOYU

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili uyarı yaptı.

Evren Devrim Zelyut'un açıklamaları şöyle:

Borsa İstanbul altı bin sekiz yüz elli altıdan güne başlıyor. Altı bin sekiz yüzün üzerinde kaldığımız sürece yedi bin yedi bin yüz bizim için yeni hedef bölgelerimiz olacak.

Bunu sağlayan en önemli olay da bilanço sezonu bilançolara baktığımız zaman dün gelen Kayseri Şeker'in Türk traktörün ve garanti bankasının güzel karlar getirdiğini gördük ki evvelki günde Akbank ve Tofaş gerçekten göz dolduran karlara imza atmışlardı.

Bunların önümüzdeki dönemde de hareketli olmasını bekliyoruz. Keza Türk Hava Yolları da yine sezon itibariyle ve ülkenin dünyanın kovidden çıkmasıyla beraber çok iyi işler yapıyor. Onun da bilançosu geldiğinde büyük ihtimalle iyi bir rakam açıklayacağını değerlendiriyoruz.

Bu bağlamda bilançolar destekliyor tabii ki hareketi bir önemli olayda Merkez Bankası Başkan Yardımcılarının değişmesiydi.

Mesela Cevdet Akçay gelmiş ki çok iyi bir iktisatçıdır. bunun ben piyasa adına olumlu olduğunu değerlendiriyorum ki CDS'lere baktığımızda da bir gerileme var. Bütün bu olaylar gelen bilançolar keza enflasyon fiyatlaması dediğimiz gibi yedi bin yedi bin yüzleri bizim karşımıza bu sıcak yaz günlerinde getirecek gibi. Şu an için rüzgar piyasanın arkasından esiyor diyebilirim.


Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar Evren Devrim Zelyut'un görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar